Känns skolstarten jobbig? Så gör du den bättre!

Känns skolstarten jobbig? Så gör du den bättre!

Vare sig det är första dagen i nya klassen eller en ny termin på din gamla skola så kan första skoldagen kännas nervös. Med några knep går den lite lättare.
TV: Känns skolstarten jobbig? Så gör du den bättre!
1:32

Efter reklamen: TV: Känns skolstarten jobbig? Så gör du den bättre!

(1:32)

Slå på ljud

Säg hej och var glad

Glädje smittar av sig. Om du hälsar på alla och är glad blir hela känslan i klassen bättre och dagen kommer att kännas betydligt roligare. Och vem vill inte vara kompis med den gladaste tjejen i klassen?

Ha på dig kläder du trivs i

Det är lätt hänt att vilja se cool ut första dagen och bära något du annars inte skulle gjort. Resultatet blir troligtvis att du försöker gömma dig och vantrivs i kläderna, vilket gör dig osäker.

Kom i tid – men inte för tidigt

Att vara i tid första dagen är A och O. Tänk på första intrycket, inte särskilt kul att ses som den där slappa, sena tjejen resten av terminen. Kom i lagom tid, om du sitter 45 minuter innan alla andra kommer blir det lätt att du stressar upp dig i onödan.

Ta kontakt via sociala medier

Du är garanterat inte ensam om att vara nervös. Vet du någon person som ska gå i din nya klass? Skriv till hen på sociala medier och hör om ni ska träffas upp innan och gå ihop till klassrummet.

Ha koll

Att komma till en ny skola utan att veta vart du ska, vem du ska ha som lärare eller hur länge första skoldagen varar kan skapa stor osäkerhet som gör dig nervös. Ta reda på så mycket information du kan innan och kom förberedd.

Var uppmärksam

Om ditt mål är att skaffa nya vänner första skoldagen gäller det att anstränga sig lite. Har någon en t-shirt med sitt favoritband på? Fråga mer om detta. Nämner någon att den har en hund? Fråga vilken ras. Snappa upp saker och få igång snacket.

Ge inte upp

Hamnar du första dagen i nya klassen med en person du inte klickar med? Ta det lugnt, det kan ta flera veckor innan folk hittar ”sin grupp”. Var dig själv, det är nämligen riktigt jobbigt att upprätthålla en fejkad fasad under kommande år.

Läs också:
11 höstskor som passar perfekt till skolstarten
Vill du byta klass eller skola? Så här gör du!
Så får du tillbaka pluggmotivationen

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL