Skumtomte är smaken på årets julläsk från Vasa.

Julens utmanare – nu kommer läsk med smak av skumtomte

Trött på att äta skumtomtar samtidigt som du dricker julmust? Då är den här nyheten nog något för dig!

Hypen kring julen blir bara större och större. Vart och vartannat företag lanserar tillfälliga julsmaker och introducerar limiterade upplagor av traditionella klassiker. Tröttsamt eller kul? En bra snackis brukar det bli i alla fall!

Näst på tur att presentera sin julsatsning är Vasa Bryggeri i Sundsvall som sedan en tid tillbaka har haft som tradition att lansera en tillfällig läsk på temat jul. I år är drycken döpt till ”Gammaldags skumtomte” och smaken kommer bestå av en blandning mellan det klassiska skumtomtegodiset och jordgubb.

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri i ett pressmeddelande.

Årets julnyhet från Vasa Bryggeri är smaken Gammeldags skumtomte

Skumtomte är en klassik godissort som härstammar från 1930-talet.

Faktum är att godiset skumtomte började säljas redan 1934 och numera ses det som en klassiker. Att smaksätta mat och dryck med skumtomte är inte heller helt nytt. Förra året lanserade Sia Glass sin ”tomteglass” med smak av tomteskum och året innan det släppte Nocco energidrycken ”Skum tomte”. Noccos limiterade dryck blev till och med så populär att den fick göra comeback redan efter ett år.

Läsken ”Gammaldags skumtomte” finns i butik från den 22 oktober.

Bildkälla: IBL/Vasa Bryggeri

LÄS OCKSÅ:

Är energidryck farligt?

Älskar du jul? Här är jultröjorna du vill bära redan nu

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.