Inga planer i sommar? 6 saker du kan göra

Inga planer i sommar? 6 saker du kan göra

Ska du stanna hemma under sommarlovet medan kompisarna har massa planer? Deppa inte ihop för det. FRIDA tipsar om sex saker du kan göra istället för att ha tråkigt.
Inga planer i sommar? Här är 6 saker du kan göra
0:59

Efter reklamen: Inga planer i sommar? Här är 6 saker du kan göra

(0:59)

Slå på ljud

1. Passa på att sommarjobba

Ett sommarjobb är ett perfekt sätt att fördriva tiden på som dessutom ger dig bra erfarenheter och extra pengar att göra roliga saker för.

Kommunen brukar ha bra jobb under sommaren men om det inte finns några som passar dig så fråga bara grannen om de behöver hjälp med att klippa gräsmattan eller kanske en hundvakt för en helg! Här finns 10 tips på hur du kan tjäna pengar i sommar.

2. Läs böcker

När du går i skolan kan det vara svårt att hitta tid (eller lust) till att läsa någonting annat än skolböcker. Passa därför på att grotta ner dig i en (eller flera) riktigt bra böcker när du inte har någonting särskilt planerat.

Klicka dig in på den här listan för 16 boktips perfekta för sommaren.

3. Lägg ner tid på din hobby

Har du någon hobby som du inte riktigt har tid för när du har skola eller vänner att umgås med? När kompisarna är bortresta är det ett perfekt tillfälle att lägga ner mer tid på det du tycker om eller vill bli bra på.

4. Umgås med familjen

Känns det som att du inte har någon att hänga med när kompisarna åker bort? Föräldrarna eller syskonen kanske inte är ditt första val men vi föreslår att du faktiskt testar att hitta på roliga saker med de också.

5. Testa något nytt

Alltid velat lära dig att åka skateboard? Eller vill du bli bra på att dyka? Ta tiden du har över i sommar till att öva upp dig på det där du alltid velat bli bra på! Övning ger färdighet och när kompisarna kommer tillbaka kommer du ha massa nya skills att visa upp för dom.

6. Ta långa promenader eller cykelturer

En lång promenad eller cykeltur en solig dag är väldigt svårslagen. Tycker du det är lite tråkigt så kan du alltid lyssna på din favoritmusik eller bara njuta av tystnaden.

Läs mer:
33 roliga saker du måste göra i sommar
14 saker du kan göra när det är soligt ute
Test: Vilken sommarlovstyp är du?

Foto: IBL