Inga planer i sommar? Här är lägren och resorna du kan åka på!

Inga planer i sommar? Här är lägren och resorna du kan åka på!

Vill du uppleva ett riktigt äventyr i sommar? På sommarläger skaffar du massor av nya vänner och har riktigt roligt! Spana in vår lista för att se vilket som skulle passa just dig!

Språkresa

Vill du upptäcka världen i sommar? Då kan en språkresa vara ett roligt äventyr för dig! Det finns många destinationer att åka till och olika språk att lära sig. Längden av språkresan varierar från två till tre veckor. Under en språkresa kombineras språklektioner med roliga aktiviteter på fritiden. Är du nyfiken på hur det är att vara på en språkresa? Spana in vloggarna från när FRIDA var på Malta här. Priset av språkresor varierar från 18 000 kronor och uppåt.

International Camp – den svenska språkresan

International Camp är sommarlägret där både svenskar och amerikaner samlas i Brevik, Norrköping. Under två och en halv vecka tillbringar 15- och 16-åringar massor av tid tillsammans och gör olika aktiviteter på både dagar och kvällar. Priset ligger på 9 990 kronor.

Barnens ö

Barnens ö är ett populärt läger för Stockholmsbor. Ön ligger i skärgården och erbjuder barn och ungdomar djur-, teater- och filmläger. Barn och ungdomar ska vara i åldrarna 8-16 år och är på lägret i 8 eller 14 dagar.

Dansläger

Är du 10-16 år och älskar att dansa? Då ska du kolla in det här sommarlägret! I Stockholm, Borås eller Helsingborg tillbringar du fem dagar med andra dansintresserade ungdomar. Du får inte bara lära dig att dansa utan också prova på andra roliga aktiviteter. Priset är 3 895 kronor för samtliga dagar.

Popkollo

Musikälskare – se hit! På det här sommarkollot får du prova på att spela instrument, skriva låtar och att spela in musik. Det finns anläggningar över hela Sverige för 13-18-åringar. Du kan antingen vara där över dagen eller stanna i en vecka. Priset utformas efter hur många dagar du är där och hur mycket dina föräldrar kan betala. Vad de betalar påverkar inte dina chanser att komma in på kollot.

Cirkusläger

Tränar du cirkus och vill träffa andra som gör det? På cirkuslägret träffas ungdomar mellan 10 och 20 år och tränar cirkus tillsammans. Det kostar 1 500 kronor för tre dagar på anläggningen.

4H

Är du en riktig djurvän? Då borde du söka till ett 4H-läger i sommar! De finns över hela Sverige – sök upp den anläggningen som ligger närmast dig. Det finns olika läger där du kan övernatta i flera dagar eller bara vara där över dagen. Åldersgränsen och priserna varierar.

Hello World!

Det här kollot riktar sig till tjejer och killar som är intresserade av kodning. Det erbjuds även andra aktiviteter som ridning, streetdance, golf, filosofi eller friidrott för barn mellan 8 och 18 år. Priset sätts utifrån föräldrarnas ekonomiska förutsättningar.

Sommarläger för maskrosbarn

Har du föräldrar som dricker för mycket, använder droger, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld i hemmet? Då kan du söka till sommarlägret för maskrosbarn. Det är gratis för ungdomar mellan 13 och 18 år.

Våga vara dig själv-läger

Det här lägret peppar dig till en bättre självkänsla och ett bättre självförtroende. Lägret är för ungdomar i 15-årsåldern och kostar 4 200 kronor för en vecka.

Sommarläger för tjejer

Fryshuset anordnar ett sommarläger bara för tjejer. Alla träffas under fem dagar och hittar på olika aktiviteter. 15-20-åriga tjejer i Stockholmsområdet kan gratis delta på det här lägret.

Försvarsmakten

Nyfiken på militären? Då ska du söka till Försvarsmaktens sommarläger. Allt är gratis, utom resan till och från förbandet. Ungdomar i 15-19-årsåldern kan anmäla sig – de enda kraven är att du måste vara frisk, ha god kondition och kunna simma 200 meter. Lägren varar antingen i en eller två veckor.

Humanistisk konfirmation

Vill du konfirmera dig utan en trosuppfattning eller i ett trossamfund? Då är en humanistisk konfirmation något för dig. Det finns två läger i Linköping och Höör som tar emot ungdomar i 15-årsåldern från hela Sverige. Det kostar 6 200 kronor där inte bokningsavgiften, på 500 kronor, är inräknad.

Läs mer!
13 gratis saker du och din BFF måste göra i sommar
33 roliga saker du måste göra i sommar
16 saker du bara måste göra i sommare

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL