Konstiga glassmaker

Här är några av världens konstigaste glass-smaker

Glass med bacon. Eller varför inte lite cheeseballs? Glass i all ära men det finns en hel del konstiga smak-kombinationer i världen som vi inte är helt övertygade om...
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks
1:15

Efter reklamen: 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

(1:15)

Slå på ljud

Ketchup-glass

Som en hyllning till sångaren Ed Sheeran (som ÄLSKAR ketchup) skapade glass-baren Gelati i Australien en glass fylld av just: ketchup. Vi är ganska skeptiska till denna blandning…

Ostbollar-glass

Max och Minas glassbar i New York skapar de anställda en glass-smak konstigare än den andra. Vitlök, pizza, majs och Jalapeño är bara några av smakerna. Eller varför inte en kula cheese doodle-glass?

Bacon-glass

Hos The ice cream store i Delaware, USA, kan du skippa frukost och lunch och istället ta en glass. Deras specialité är glassen Breakfast in Bed som innehåller extra många ägg, lönnsirap och bacon. En hel frukost, helt enkelt.

Hummer-glass

Om du gillar skaldjur ska du bege dig till Ben & Bill’s Chocolate Emporium i Maine i USA, där finns nämligen hummer-glass. Med en bas på smörglass har sedan smörstekt hummer mosats och tillsatts. Vilket förvånande nog har blivit en delikatess i staden.

Wasabi-strössel

Okej, ingen konstig glass-smak i sig. Men springer man på ett starkt wasabi-strössel så måste det faktiskt få vara med i denna lista. Det är kedjan Big gay icecream som serverar strössel i form av wasabi och cayenne peppar. Det sägs brinna i munnen. Inget för den klena, med andra ord.

Nachos-glass

Ännu en middag i glass-form. Hos Salt & Straw i Portland, Oregon kan du få en hel mexikansk måltid i en enda glasskula. Basen i glassen är gjord på cheddar-ost, och sedan gömmer sig salsa-sås, avokado och ostbakade tortilla-chips i glassen.

Relaterade artiklar
Test: Ditt val av glass avslöjar var du kommer träffa din nästa crush