Sara Songbird och Danielle Brooks

Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp

Att älska sin kropp är inte alltid en självklarhet, även om det borde vara det. Låt dig inspireras av dessa power-tjejer som använder sina Instagram-konton för att peppa dig.

Instagram

Hon var den första kurviga modellen som hamnade på omslaget av tidskriften Sports Illustrated. Nu har hon precis gett ut sin egna bikinikollektion som riktar sig till kvinnor i alla åldrar och storlekar.

– Jag tycker att skönhet är bortom ålder, etnicitet och storlek, säger hon i en intervju med Independent.

Instagram

Danielle är mest känd för sin roll som Taystee i Orange Is The New Black och använder sin framgång till att publicera positiva Instagram-inlägg med #voiceofthecurves där hon påminner oss om att älska våra imperfektioner och kroppar.

Instagram

Skam-stjärnan är både feminist och kroppsaktivist. Hon hyllar kvinnor som inte hamnade i historieböckerna och lägger flitigt ut oretuscherade bilder med viktiga budskap.

Instagram

Det var först i 30-årsåldern som Cassandra lärde sig att älska sin kropp. Nu vill hon hjälpa andra att uppskatta sina kroppar genom att dela med sig av sin resa.

Instagram

Vid flera tillfällen har Sara pratat om kroppspositivism på sin Youtube-kanal. Hon har delat med sig av sina tankar och tips på hur du kan göra för att börja älska din kropp.

Instagram

Sara Dahlström är numera chefsredaktör på Hälsa och fitness och har tidigare drivit bloggen Fitnessfeministen. Många har inspirerats av hennes dansvideor på Instagram och har tack vare dem vågat använda bikini på sommaren.

Instagram

Journalisten Linda-Marie Nilsson påminner oss om att alla storlekar är vackra.

Instagram

På sin Instagram skriver Milly inte bara om kroppspositivism utan även om psykisk ohälsa.

Läs mer!
10 steg till att älska din kropp
10 tips för att uppskatta din kropp
Skam-skådespelerskan om kroppshetsen: ”Det har gett mig tankar som jag inte haft innan”

Av: Mina Gilbertsson

Foto: Instagram