1. Avokadomacka
Underskatta inte akvokadomackan i sin enkelhet. Välj mellan smör och philadelphiaost innan du brer mackan. Skiva och lägg på avokadon och avsluta med lite salt och peppar.
2. Avokadomacka med ägg
Koka ett ägg medan du mosar avokadon. Skiva ägget och lägg det ovanpå avokadokrämen som du precis har gjort. Avsluta med lite salt och peppar.
3. Avokadomacka med skinka
Prova att lägga till en skivad avokado på din skinkmacka. Smaksätt med lite salt och peppar.
4. Avokadomacka med tomat
Älskar du tacos? Här är ett alternativ för dig! Mosa avokadon och ha i skivade tomater. Smaksätt med koriander, lime och kryddor.
4. Avokadomacka med tomat och mozarella
Avokadomacka på ett italienskt vis. Mosa avokadon, skiva tomaterna och ta fram lite basilika. Lägg samtliga ingredienser på mackan och tillsätt sedan olivolja och kryddor.
5. Avokadomacka med svamp
Börja med att smörsteka svampen och mosa avokadon. Lägg sedan avokadon och svampen på mackan och toppa med lite kryddor.
6. Avokado med lax och ägg
Hungrig? Det här är en matigare variant av avokadomackan. Börja med att steka ett ägg samtidigt som du skivar avokadon. Lägg sedan på avokadon, den rökta eller gravade laxen och det stekta ägget på mackan. Avsluta med lite salt och peppar.
7. Avokadomacka med kyckling och pesto
Det här är en annan matigare variant av avokadomackan. Stek och krydda kycklingen medan du lägger spenatbladen på mackan. När kycklingen är klar lägger du den på spenatbladen och toppar med pesto. Sist, men inte minst, ska avokadon på mackan.
8. Avokadomacka med kikärtor
En grönare variant! Mosa avokadon och lägg den på mackan. Tillsätt sedan grönkålen, kikärtorna och kryddorna.
9. Avokadomacka med hallon och banan
Är du sötsugen? Då borde du prova den här varianten! Börja med att mosa avokadon och skära bananen. Lägg sedan på avokadon, bananen och hallonen på mackan. Du kan även toppa med lite honung och nötter om du tycker att det är gott.
Läs mer!
Recept: Så gör du din egen poké bowl
Test: Vilken snabbmat är du?
10 konstiga hamburgare (som du faktiskt kan äta)
Av: Mina Gilbertsson
Foto: IBL