Här är årets tomteglass från Sia – med smak av lussebullar

Här är årets tomteglass från Sia – med smak av lussebullar

Äta glass på julen? Jo, det funkar! Efter förra årets succé är det dags för Sia Glass att presentera sin nya julsmak. Här är 2018 års "tomteglass"!

Förra året lanserade Sia Glass sin första variant av ”tomteglass”. Då med smak av godis och fluffiga marshmallows. Nyheten blev en riktigt snackis och glassen, som förvisso släpptes i begränsad upplaga men var beräknad att räcka fram till julafton, tog slut redan första advent. Succén var med andra ord ett faktum och att företaget skulle fortsätta med sin nykläckta jultradition kändes mer eller mindre självklart.

Nu står det klart att 2018 års julnyhet kommer smaka lussebulle och bestå av gräddglass smaksatt med saffran och mjuka och söta degbitar.

Sia Glass med smak av lussebulle

Glass med smak av lussebulle – solklar hiss eller tråkig diss? Med tanke på att flera andra redan har anammat trenden med att smaksätta saker med saffransbullar känns kombinationen inte särskilt överraskande och speciell.

Ja, vi tänker bland annat på Pressbyråns något udda ”Lussekorv” från förra året och att GB Glass redan i början på 2000-talet lanserade Sandwich med smak av lussebulle. Samtidigt är de saffransfyllda bullarna en klassiker som verkligen älskas av folket – så vad kan egentligen bli fel med ytterligare en variant i sortimentet?

Smaken känns i alla fall perfekt för de som älskar att frossa i lussekatter men känner för att variera den mastiga bullen med något mer svalkande.

Årets ”tomteglass” finns i butik från den 15 oktober, och precis som förra året är upplagan begränsad.

Läs mer:
Här är några av världens konstigaste glass-smaker
10 glassbarer i Sverige du måste besöka
Test: Vilken snabbmat är du?

Foto: Sia

Artikeln publicerades först på ELLE.