godis-utan-gelatin

Här är 101 godisbitar som inte innehåller gelatin

Vill du äta godis men äter inte gelatin? Här kommer 101 godisbitar som är helt gelatinfria.

Finns det något bättre än en påse med lösgodis? För många kan det dock vara svårt att hitta godis för att de undviker gelatin. Gelatin är en animalisk produkt som tillverkas av hud och ben från antingen ko eller gris och som ofta används för att få en gelé-liknande konsistens på godisbitar.

Om du är vegetarian, vegan eller har religiösa eller andra anledningar som gör att du helst undviker gelatin kanske det känns som att det är omöjligt att hitta godisbitar som är gelatinfria.

Men faktum är att det finns många fler gelatinfria godisbitar än du tror! Vi har listat 101 godisbitar som är helt utan gelatin.

Klicka dig in i bildspelet för att se alla 101 gelatinfria godis-sorter!

[allergallery id=”51970″]

Läs mer:
16 saker du bara förstår om du är galen i godis
Så smakar veganskt godis
Baka med godis — så gör du

Av: Ellinor Lindholm

Källa och foto: Karamellkungen, Scandicandi, BUBS, IBL

Titta på fler klipp från FRIDA: