idrott-mens

Fotbollslaget vill bryta menstabut i idrottsvärlden

Mens är inget som det pratas mycket om i idrottsvärlden, något som fotbollslaget FC Rosengård vill ändra på. De vill bryta menstabut.

Även fast mens är något som påverkar tjejer väldigt mycket så pratas det inte så mycket om det i idrottsvärlden. Fotbollslaget FC Rosengård vill ändra på det och satsar därför på att jobba med mensfrågor kopplade till träning.

Tillsammans med Libresse har de startat en kampanj för att börja prata mer om mens. De kommer bland annat satsa på att utbilda tränare om mens, så att de kan prata med spelarna. De kommer också att prata om mens under hälsoundersökningar och hela tiden ha öppen dialog om mens.

– Unga tjejer lär sig tidigt att mens är inget man pratar om, och det är helt enkelt inte okej. FC Rosengård har alltid stått upp för att idrott ska kunna utövas på lika villkor oavsett kön, etnicitet eller social bakgrund, så därför känns det väldigt viktigt att jobba med mensfrågan även bland våra unga tjejer, fortsätter Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Genom att starta det här hoppas de att andra lag ska ta efter och att mens ska vara självklart att prata om i idrottsvärlden.

Läs mer:
6 saker som gör mensen mindre jobbig
Så dyr är din mens (och 18 andra saker du måste veta om lingonveckan)
Sex myter om mens (som inte stämmer!)

Foto: IBL