Fem sätt att göra första dejten ännu bättre

Fem sätt att göra första dejten ännu bättre

För att få bästa förutsättningarna att kärlek uppstår mellan dig och din dejt gäller det att vara dig själv. Men vill du levla upp träffen till dejten med stort D två punkt noll så bör du kika på tipsen nedan.

1. Börja på ett blankt papper

Även om det kan vara frestande att kolla upp ALLT om din dejt innan ni ses så kan du göra dig själv en tjänst genom att bara kolla litegrann. När ni väl sitter på dejten kan det vara svårt att rensa bort tankarna på hen med sitt ex eller liknande. Det ger er även fler samtalsämnen under dejten om du inte redan vet allt om hen.

2. Kom i tid

Det kanske låter självklart. Men det är extra viktigt att komma i tid på en dejt. Det säger en hel del om hur du är som person. Det kan nämligen anses väldigt själviskt att låta någon annan vänta, och den stämpeln vill du väl inte ha?

3. Klä dig efter väder, typ.

Tänk på det gamla ordspråket ”kläder efter väder” men satsa på ”kläder efter aktivitet” istället. Självklart ska du ha på dig din egen stil och något du trivs i, men samtidigt får du en betydligt roligare dejt om du inte känner dig fel-placerad. Ska ni gå en promenad är inte klackar att föredra och ska ni på fin restaurang får hoodien stanna hemma.

4. Sluta på topp

Om allt känns bra under dejten, tacka för dig och gå. Okej, kanske inte mitt i ett samtal. Men efter en, högst två timmar bör du åka hem. Om ni skills åt medan ni fortfarande har massor av saker att prata om och är nyfikna på varandra så kommer det lämna en skön känsla inför dejt nummer två.

5. ”Berätta mer!”

Hur bra det än går på dejten så är det helt naturligt med pinsam tystnad då och då. Det händer nästan alla första gången de ses (och lägg till två ton nervositet på det). Då är meningen ”berätta mer” perfekt. De flesta älskar att prata om sig själva, så låt din dejt berätta ännu mer om sin gamla katt Gösta eller sin glutenintolerans. Ja, du fattar.

Läs mer!
Nio mysiga dejter du kan gå på i sommar
Nervös inför första dejten? Tänk så här!
Test: Välj en bal-outfit och få reda på vilken kändis som borde vara din dejt