Tjejpepp

5 saker du borde säga till dig själv varje morgon

När du vaknar borde du varje dag påminna dig själv om hur grym du är. Här är fem meningar att säga högt innan du åker till skolan.

“Det här kommer bli en bra dag”

Vilket humör du är på när du vaknar kan ofta sätta stämningen för hela dagen. Om du känner dig arg och trött kommer det mesta gå fel under dagen. Så övertyga dig själv om att det kommer bli en bra dag, just genom att säga att det kommer att bli det.

“Tack kroppen – du är grym”

Vi är alldeles för många som är elaka mot våra kroppar och överöser oss själva hemska kommentarer. Tänk om! Tacka i stället din kropp för att den bär dig, är stark och för att den klarar så pass mycket. Fokusera inte på utseendet utan på kroppens prestationer och möjligheter.

“Du klarar precis vad du vill”

Är du nervös inför provet eller att möta någon du inte gillar i skolkorridoren? Negativa tankar kan få dig att vilja undvika skoldagen men du är en power woman som klarar allt. Bara du själv tror på dig.

Tips! 10 steg till att älska din kropp

“Vad snygg jag är idag!”

Nej, det är inte lätt att tycka att man är flawless varje dag (eller att man ens är det någon gång) men det är faktiskt precis vad du är. Sluta jämföra dig med hur andra ser ut och se till dig själv. Så fort du tänker en negativ tanke om dig själv framför spegeln ska du skjuta bort den och i stället högt säga hur snygg du är.

“Det kommer ordna sig”

Går du runt med en klump i magen som gör att du hela tiden är nervös eller oroar dig? Du är inte ensam! Det du funderar över kommer däremot med största sannolikhet inte sluta i katastrof, det är bara i huvudet du redan tänkt ut det allra värsta. Och oavsett om det inte blir som du tänkt dig så kommer det, på ett ellar annat sätt, ordna sig till slut.

Läs också:
Instagram gjorde Elsa osäker: ”Mina bilder var inte fina nog”
PLL-stjärnorna: Så fick vi bättre självförtroende
Sara Songbird: ”Jag raggade likes på mina profilbilder”

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen
BRIS
Frisk & Fri
Barn- och ungdomspsykiatrin
Ungdomsmottagningen

Foto: IBL