Skavsår mellan benen

5 knep för att undvika skavsår mellan benen

Får du skavsår mellan benen när det är dags att vara barbent under kjol och klänning? FRIDA har lösningen på problemet.
5 knep för att undvika skavsår mellan benen
1:22

Efter reklamen: 5 knep för att undvika skavsår mellan benen

(1:22)

Slå på ljud

Att få skavsår mellan benen när man går barbent i en kjol eller klänning är ett väldigt vanligt problem. Däremot kan det göra ont och till och med vara riktigt plågsamt, och därför är det såklart skönare att slippa problemet helt och hållet. FRIDA har knepen som gör att skavsår mellan benen gör mindre ont och till och med kan undvikas!

1. Använd hotpants eller korta leggings

Att ha längre hotpants eller korta leggings, cykelbyxor, under en kjol eller klänning kan hjälpa mot skavsår mellan benen. När du har tyg mellan benen blir det precis som om du skulle ha haft byxor på dig och låren gnider inte mot varandra lika lätt, vilket i sin tur motverkar skavsår.

2. Bodyglide

Det finns olika produkter som kan hjälpa mot skavsåren på låren. Bland annat Bodyglide, som många elitidrottare använder inför till exempel marathon. Bodyglide och liknande produkter är som en deodorant för benen som lägger sig som en skyddande hinna och motverkar skavsår.

3. Babypuder

Babypuder finns att köpa på apoteket eller i matvarubutiker. I vanliga fall används det mot blöjeksem hos bebisar men det funkar minst lika bra mellan benen om du har lätt för att få skavsår. Pudret absorberar svett och gör att låren inte skaver mot varandra lika mycket.

4. Vanlig deodorant

Vissa menar att vanlig deodorant kan hjälpa mot skavsår på låren. Deodoranten gör att du svettas mindre vilket också kan vara en av anledningarna till att skavsår uppstår.

5. Kokosolja eller fet kräm

Att smörja in innerlåren med kokosolja eller fet kräm gör att låren glider lättare och kan motverka onda skavsår.

Läs mer:

12 kjolar i konstläder som passar både vardag och fest

Test: Välj en outfit och få reda på var du borde resa i sommar

7 underlivsproblem att se upp för i sommar

Foto: Jandro Martinez/Unsplash