Trump-Skolan

Efter USAs presidentval – nu ”trumpar” skolelever varandra

USAs nya president blev Donald Trump, något som gjort att elever i USA börjat ”trumpa” varandra, och det är inget positivt.

Inför presidentvalet har tonen mellan Donald Trump och Hillary Clinton varit minst sagt hård, och Donald Trump har inte hållit tillbaka och flera gånger uttryckt sig illa, speciellt mot kvinnor. Nu har lärarfacket i USA reagerat då de sett att mobbningen i skolan har ökat efter valet, rapporterar Aftonbladet.

Läs mer: Hur mycket makt har USAs president?

Inför presidentvalet så sa Donald Trump bland annat att han ville bygga en mur mot Mexiko. Något som gjort att elever nu ska ha ropat build the wall till elever med latinamerikansk bakgrund.

Donald Trump har även sagt att han kan göra vad som helst med kvinnor eftersom han är känd. Han använde uttrycket ”Grab them by the pussy”. I Lärarnas tidning berättar lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand att Donald Trumps sexistiska och förnedrande beteende har skapat ett nytt begrepp, att ”trumpa”. Till tidningen säger hon att pojkar går runt på skolor och ”trumpar” flickor, genom att ta dem i skrevet.

Det här beteende ska ännu inte ha kommit till Sverige, och vi hoppas verkligen inte att det kommer!

Läs mer:
Det här innebär Donald Trumps seger för tjejer
Nu blir mobilförbud i skolan verklighet
Miley Cyrus om mobbningen: De låste in mig på toaletten

Foto: IBL