Drama i kompisgänget? Så löser ni det!

Drama i kompisgänget? Så löser ni det!

Ni var världens bästa vänner men så hände det där som gjorde att allt förändrades. Oroa dig inte, så här löser ni kompis-problemen!

Problem: En av kompisarna snackar skit bakom ryggen
Lösning: Skitsnack är aldrig okej! Visa dig som den mogna i situationen och konfrontera din kompis istället för att snacka skit tillbaka. Säg att ni är vuxna nog att prata öga mot öga och hör vad hon har att säga om dig. Om hon fortsätter snacka skit är hon inte en kompis att behålla.

Problem: En av dina kompisar har en crush på samma person som du
Lösning: Var öppen med att du också gillar personen. Avvakta och se vem av er som hen visar mest intresse för. Var glad för din kompis skull om personen gillar henne tillbaka. Det finns ju mängder av andra snyggingar till dig där ute!

Problem: Två av kompisarna bråkar och du hamnar mitt emellan
Lösning: Så länge inte någon av kompisarna begått ett fel eller varit taskig mot någon annan så bör du hålla dig undan. Berätta för båda kompisarna att du väljer att hålla dig utanför. Medla aldrig skitsnack mellan dem. Dina kompisar får reda ut bråket själva.

Problem: Kompisarna blir sura när du köper samma kläder som dem
Lösning: Det är en stor komplimang att du inspireras av dina kompisars coola stil – berätta det för dem! Så länge du inte köper varenda plagg de köper, utan bara något då och då så bör det inte vara ett problem för dem. De har inte ensamrätt på mode!

Problem: En av dina kompisar är kär i ditt syskon
Lösning: Återigen, var öppen med vad du känner. Om du tycker det känns konstigt måste du säga det både till din kompis och ditt syskon. Men försök se det som att två personer du älskar även älskar varandra. Ingen av dem kommer att älska dig mindre på grund av det. Tänk vad roligt ni tre kommer att ha på släktmiddagen!

Problem: Ni gillar inte personen er vän är ihop med och vill att de gör slut
Lösning: Det är jättefint av dig och dina vänner att oroa er för er kompis. Men samtidigt är det din kompis liv och hon gör själv sina val. Om ni stöttar henne utan att döma henne och tvinga henne att göra slut så kommer hon att söka trygghet i er och berätta hur hon känner. Ta ett steg tillbaka.

Problem: Vissa i gänget är dissande mot allt de andra säger
Lösning: I många gäng uppstår det en jargong där man pikar och retas med varandra. Förmodligen handlar det om osäkerhet, kompisarna känner att de måste hävda sig för att få upp sin status. Visa själv hur kul det är om ni är kärleksfulla mot varandra. Överös kompisarna med pepp, glad energi och komplimanger.

Problem: Ni vill ses olika mycket och det blir därför ofta dålig stämning
Lösning: Kanske är alla extra upptagna under en period just nu? Försök då att planera in kompisdejter två veckor i förskott. Att boka in myskväll näst-nästa lördag gör att ni får någonting att längta efter. Träffa de delar av gänget som vill ses lika ofta som du och var glad över er vänskap istället.

Problem: Ni har inte alls lika kul som ni hade förut

Lösning: Detta tyder tyvärr på att ni börjat växa ifrån varandra. Det är jättevanligt att göra i tonåren. Kanske blev ni kompisar när ni var yngre? När ni nu har hittat era egna intressen så glider ni lätt isär. Försök umgås mer med de som får dig att skratta och må bra.

Läs mer!
Har du blivit kär i din kompis ex? Tänk så här!
10 tecken på att din kompis har en crush på dig
Är du enda singeln i kompisgänget? Tänk så här!

Foto: IBL