en himmel med stjärnor och en tjej som ser sur ut

Ditt stjärntecken avslöjar dina sämsta sidor

Ditt stjärntecken kan avslöja några av dina mindre charmiga sidor. Här är tips på hur du kan jobba på egenskaper som ibland orsakar problem för både dig och de i din närhet.

Alla har vi brister vi måste jobba med – vissa kanske mer än andra. Ibland är vi väl medvetna om vad våra problem grundar sig i, och då blir det oftast lättare att ändra sitt beteende. Andra gånger har vi svårare att förstå vad felet är, något som kan vara både frustrerande och energikrävande.

Ditt stjärntecken avslöjar dina dåliga sidor

Ditt stjärntecken kan dock ge dig lite ledtrådar till varför du har vissa problem i livet. Som tur är kan det också hjälpa dig att hitta ett sätt att jobba med dina negativa sidor. Här är en guide till hur just ditt stjärntecken borde jobba med de något sämre sidorna:

Väduren (21 mars – 19 april)

Svagheter: Du har ett stort behov av bekräftelse och uppmärksamhet och vill gärna hävda dig i de flesta sammanhangen. En vädur ser till att alltid vinna varje diskussion och har svårt att lägga sig platt eller ge med sig. Du får det mesta att handla om dig själv vilket kan vara jobbigt för din omgivning som ofta uppfattar dig som lite egoistisk.

Så jobbar du med problemet: När du umgås med andra – kom ihåg att först fråga dem hur de mår och se till att verkligen lyssna på deras svar. Använd ditt driv och din passion till att stötta dina nära och kära och hjälp dem att nå sina mål. Din styrka i att alltid vilja vinna varje diskussion kan du använda till att stå upp för andra när det behövs.

Oxen (20 april – 21 maj)

Svagheter: Det som folk irriterar sig mest på med dig är din envishet. Den visar sig från sin sämsta sida när folk inte har samma åsikt som dig, då du har svårt att se värdet i andra människors tankar (om de inte har samma tankar som du har).

Så jobbar du med problemet: Att vara envis är inte en dålig egenskap – du får ofta saker och ting gjorda ordentligt Kom ihåg bara att alla inte kan jobba lika hårt som du gör. Försök i stället att lära dig av andra och uppskatta att alla inte är kopior av dig själv.

Tvillingarna (22 maj – 21 juni)

Svagheter: Ditt stjärntecken blir ofta anklagat för att ha två personligheter och att anpassa sig alldeles för mycket efter omgivningen. De i din närhet kan ha svårt att lära känna dig ordentligt på grund av att du ständigt byter personlighet. En tvilling bli ofta anklagad för att vara ytlig och inte kunna fördjupa sig i konversationer. Då en tvilling ofta lever här och nu kan denne ha svårt att komma ihåg inplanerade träffar och tillställningar.

Så jobbar du med problemet: Bara för att du blir anklagad för att ha olika personligheter betyder inte det att du är falsk. Sanningen är att du är ett riktigt genuint stjärntecknen. Men försök att inte bara leva här och nu, utan planera din vardag lite längre fram med exempelvis en kalender. Utmana dig själv och försök att ha en djupare konversation nästa gång du träffar en kompis.

Kräftan (22 juni – 22 juli)

Svagheter: Du är väldigt känslosam och agerar ofta beroende på vilket humör du är på. Du kan uppfattas som kontrollerande och ibland till och med passivt aggressiv. De omkring dig kan ha svårt att kontrollera dig, vilket äventyrar dina relationer med både partners, vänner och familj.

Så jobbar du med problemet: Lär dig att prata om dina känslor istället för att agera ut efter dem.

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Svagheter: Lejonet har det största egot av alla stjärntecken. Det är också det känsligaste och får du inte uppmärksamhet blir du stött. Sökandet efter uppmärksamhet kan också göra att du spelar olika roller för att bli mer omtyckt.

Så jobbar du med problemet: Trots att ditt tecken styrs av solen så kretsar inte allt kring dig. Om du låter andra få sin tid i rampljuset kan de senare komma att tacka dig – något som i slutänden kommer ge dig mer tillfredsställelse än att själv få den uppmärksamheten.

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Svagheter: Du är perfektionist ut i fingerspetsarna, något som ibland får dig att framstå som besatt och galen. Du överanstränger dig för att få allt till det bättre, även om ingen har bett dig. Ditt skarpa öga för detaljer gör att du lätt hittar fel och brister, något du gärna påpekar också. Kritiken mot andra gör att du kan framstå som osympatisk och hård.

Så jobbar du med problemet: Du måste börja tänka på att inte alltid kritisera andra för allting hela tiden. Använd istället ditt tränade öga för detaljer till att hitta positiva saker och börja berömma folk. Dina knivskarpa observationer gör att du kan komma med genialiska lösningar som ingen annan har tänkt på.

Vågen (23 september – 22 oktober)

Svagheter: Hamnar du ofta i trubbel? Då kan det vara för att du är våg. Precis som tvillingen vill du gärna passa in överallt och har en kluven personlighet. Detta skapar ofta en enda stor röra för både dig själv och de i din närhet. Folk blir ofta irriterade på dig och du har svårt att förstå varför – du har ju bara velat allas bästa.

Så jobbar du med problemet: Du måste börja vara dig själv istället för att alltid försöka tillfredsställa alla andras behov. Både du och de i din närhet kommer vinna på det i längden.

Skorpionen (23 oktober – 22 november)

Svagheter: Du hittar alltid en bakomliggande mening med allt och dras till mysterier och hemligheter. Folk i din närhet önskar att du ibland bara kunde slappna av och sluta överanalysera allting. Du är också extremt beräknad av dig och försöker alltid planera så att allt ska gå din väg. Det i sin tur skapar ett kontrollbehov som inte alltid är lätt att ha att göra med.

Så jobbar du med problemet: Inse att alla inte är ute efter att sätta dit dig. Hitta en person som du verkligen litar på, och om du nu känner att du måste hitta en dold mening med något – diskutera det med den personen först. På så sätt kan du undvika att trilla ned i ett svart hål av tvivel och konspirationsteorier.

Skytten (23 november – 21 december)

Svagheter: Skytten uppfattas lätt som en besserwisser, och delar gärna med sig av åsikter och kunskap även om ingen bett om det. Helt ärligt så är det inte superroligt att ha en sådan person i sin närhet.

Så jobbar du med problemet: Att säga ”jag är bara ärlig” när folk blir sårade av dina åsikter fungerar inte. Du törstar efter kunskap och vill lära dig allt, men kom ihåg att det inte alltid är av att uppleva saker själv som man lär sig bäst. Att lyssna på andra, ställa frågor och försöka förstå är också att lära sig.

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Svagheter: Stenbocken är det stjärntecken som arbetar hårdast och som också är mest allvarlig. Ditt driv och din önskan om att nå toppen gör att du har en auktoritär personlighet utan tolerans för spontanitet eller överraskningar. Du uppfattas ofta som kall och sträng av din omgivning, något som gör att de runt dig kan känna sig kvävda på glädje.

Så jobbar du med problemet: Du måste lära dig att slappna av! Du kan fortsätta vara seriös med din karriär, utan att det går ut över ditt privatliv. För hur kul är det att vara på toppen om man inte har någon att njuta av utsikten med?

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Svagheter: Vattumannen vill gärna sticka ut, vilket i sig inte är något fel. Men ibland går det för långt och du är expert på att provocera folk i din närhet bara för att retas. Inget gör dig lyckligare än när du får lägga din kontroversiella åsikt i knät på någon annan och du är en sann rebell både på gott och på ont.

Så jobbar du med problemet: Du ska fortsätta sticka ut och fortsätta vara unik, men sluta släng fram åsikter bara för att provocera. Dina kärleksfulla drag och härliga karaktär räcker långt för att sticka ut ändå.

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Svagheter: Du är expert på att dagdrömma och flyr ofta verkligheten in i din egen lilla bubbla. Oavsett hur hårt andra försöker behålla din uppmärksamhet så glider du allt som oftast ur deras grepp ändå. Du är oerhört känslig för det som händer omkring dig, vilket gör att jobbiga ljus, ljud eller känslor gör att du ofta vill fly från verkligheten.

Så jobbar du med problemet: Fortsätt att drömma, men se till att sticka upp huvudet ur bubblan lite då och då. Det är lättare för dig att känna samhörighet med andra när ni befinner er i samma värld.

Källa: Cosmopolitan

Foto: TT

LÄS MER:

Månadens horoskop: September 2020

Nu släpper Spotify spellistor baserade på ditt horoskop