Vilken dessert passar ditt horoskop?

Den perfekta desserten för ditt stjärntecken

Festlig milkshake, färgglad cakepop eller en läcker chokladtårta – vilken dessert passar dig bäst? Vi frågade ditt stjärntecken.

Oavsett om man tror på astrologi eller inte kan det vara svårt att hålla ögonen från horoskop. Och vem vet – kanske finns svaren på de stora och svåra frågorna skrivna i himlen. Eftersom horoskop är svåra att motstå, hur är det då med kombinationen stjärntecken och härliga desserter? Med lite fantasi och socker går det utmärkt att hitta den perfekta desserten för just ditt stjärntecken – utifrån hur du är enligt astrologin.

Stenbocken (22 december– 19 januari)

Den perfekta chokladtårtan – stenbockens favorit.

Den perfekta chokladtårtan – stenbockens favorit.

Inget – och vi menar inget – kommer mellan dig och dina mål, om du är stenbock. Det är det hårdast jobbande stjärntecknet som inte ger sig förrän hen nått dit hen siktade. Det här gäller förstås också desserter. Jobbar man riktigt hårt och målmedvetet kanske man till slut står där med den perfekta chokladtårtan.

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Otåliga vattumannen gillar desserter som inte behöver tillagas. Som ice Cream sandwich.

Otåliga vattumannen gillar desserter som inte behöver tillagas.

Det verkar inte finnas någon av-knapp på vattumannen. Det är full fart framåt och då hinner man ju inte vänta på att något ska stå fyra till sex timmar i frysen! Nej, fram med en dessert som man inte behöver vare sig grädda eller frysa. Och vad är väl godare än en ice cream cookie sandwich? Då kan du dessutom variera smakerna på både cookies och glass.

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Konstnärliga cupcakes är fiskens favorit.

Konstnärliga cupcakes är fiskens favorit.

Som den kreativa och påhittiga fisk du är har du förmodligen inga problem med att komma på vad du ska laga för dessert. Men låt den också avspegla ditt konstnärliga inre genom att göra roliga utsmyckningar och toppings. Till exempel en personlig cupcake till varje gäst.

Väduren (21 mars – 19 april)

Rejäla desserter som är fulla av nötter – perfekta för väduren.

Rejäla desserter som är fulla av nötter – perfekta för väduren.

Se till att du laddar upp din vinnande vädursenergi med mer än bara socker. En matig dessert med nötter kommer att hålla igång dig länge. Och det skadar ju inte heller att en Snickers-inspirerad dessert är bland det godaste som finns.

Oxen (20 april – 21 maj)

Den trygga oxen gillar traditionella desserter, som tiramisu.

Den trygga oxen gillar traditionella desserter, som tiramisu.

Oxar älskar tradition och att luta sig mot saker de känner igen. Här vill man inte kasta in okända och knäppa ingredienser eller former. Nej, fram med klassiska desserter som är väl beprövade och som vi redan vet är förföriskt goda. Tiramisu, till exempel.

Tvillingarna (22 maj – 21 juni)

Kontraster är tvillingarnas favorit. Mjukt och knaprigt, sött och salt.

Kontraster är tvillingarnas favorit. Mjukt och knaprigt, sött och salt.

Det finns ju två sidor av varje mynt, och det gäller framför allt tvillingarna. Du har en mörk och en ljus sida och dras naturligt till kontraster. Så vad passar bättre än en dessert där mörkt möter ljust, knaprigt möter mjukt och sött möter salt? Cheesecake med Oreos och krossade salta mandlar. Kan det vara något?

Kräftan (22 juni – 22 juli)

Hemmakära kräftan äter gärna exotiska desserter.

Hemmakära kräftan äter gärna exotiska desserter.

Du älskar hemmet, vi vet. Men om du nu har hemmaplanen så varmt och hjärtat kan du ju passa på att vara lite äventyrlig när det kommer till din matlagning. Se till att göra en dessert som gör att du förflyttas till den där stranden med palmerna, som du kanske aldrig kommer att besöka. En som är full av exotiska frukter och kokos.

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Lejonet vill vara i centrum med en dessert som syns. Milkshake med extra allt!

Lejonet vill vara i centrum med en dessert som syns.

Drottningen av djungeln och festens självklara mittpunkt – det är du det. Du vill inte stå med en skål med glass eller en helt anonym tårtbit. Nej, du vill ha en dessert som syns, en som kan ta minst lika mycket plats som du och som är god nog för drottningen. Det låter som en milkshake med extra allt.

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Jungfrun tar tid på sig, precis som en frozen cheesecake.

Jungfrun tar tid på sig, precis som en frozen cheesecake.

Det kan vara så att du väntar länge med att komma ut ur ditt skal. Du som jungfru är lite blyg och öppnar inte upp dig för vem som helst. Men du är värd att vänta på, för när man väl kommer dig inpå livet är du en av de mest kärleksfulla människor som finns. Och precis som du tar en frozen cheesecake tid, men är väl värd att vänta på.

Vågen (23 september – 22 oktober)

Tålamodet kan tryta för vågen. Våffeltårta går fort!

Tålamodet kan tryta för vågen. Våffeltårta går fort!

Du älskar vackra ting, men du har ju inte tålamod med saker som tar för mycket tid i anspråk eller måste pysslas en massa med. Det gäller för dig som våg, att hitta balansen mellan att imponera med din matlagning och tiden det tar att laga den. Vad kan väl då vara bättre än en chokladvåffeltårta som blir supergod och tar en kvart att göra?

Skorpionen (23 oktober – 22 november)

Skorpionen är varm och kall, vilket avspeglar sig i desserten varm brownie och glass.

Skorpionen är varm och kall, vilket avspeglar sig i desserten varm brownie och glass.

Du är bestämd och beslutsam med en imponerande förmåga att hålla dig kall även i de jobbigaste situationerna. Men du är ingen isdrottning. Under den svala ytan döljer sig en passionerad själ som är så het att den kan behöva kylas av. Hur? Kombinera en varm brownie med glass förstås.

Skytten (23 november – 21 december)

Dessert som man kan äta utan att sitta still – cakepops är perfekt för skytten.

Dessert som man kan äta utan att sitta still – cakepops är perfekt för skytten.

Du älskar att resa och är äventyrlig som få. Att sitta ner med en tårta kan bli en rejäl longör för skytten. Nej, då är det bättre att göra en dessert som du kan ta i näven och ta med dig på ditt nästa äventyr. Eller varför inte en som du kan äta samtidigt som du minglar – som läckra och färgglada cakepops.

Inspirerad av Teaspoon

Foto: IBL