mcdonalds lask

Därför smakar läsken på McDonald's så annorlunda

Har du också funderat över varför läsken på McDonald's smakar annorlunda jämfört med läsk du köper själv i burk eller flaska? Svaret på det är ganska enkelt!

Visst kan vi väl komma överens om att läsken på McDonald’s smakar lite annorlunda jämfört med all annan läsk du köper själv, även om det står att det är Coca Cola, Fanta, Sprite eller något annat? Oavsett om du tycker att den är godare, eller mindre god, än annan läsk så är det absolut inte bara du som har känt skillnaden.

Läs mer: McDonald’s nya restaurang är det bästa som hänt dig

Men vad är det egentligen som gör att läsken smakar annorlunda på McDonald’s? Det har funnits en hel del olika förklaringar till det här genom åren, men nu verkar det som om sanningen har avslöjats. Det är en ganska enkel förklaring som ligger bakom, och det är danska MetroXpress som står för den.

Läs mer: Här är burgaren som försvinner från McDonald’s

McDonald’s beställer helt enkelt vattnet och läsk-koncentratet var för sig, och dessa två delar blandas inte ihop förrän du trycker på knappen och fyller din mugg. Till skillnad från andra restauranger får även McDonald’s koncentratet från Coca Cola i mycket större kartonger, vilket också kan påverka smaken.

Så japp, det finns en smakskillnad på läsken, och nu vet du varför!

Läs även:
Här är staden som inför 18-årsgräns på McDonalds
McDonald’s släpper tre nya lyxburgare
Spana in Coca Colas nya etiketter (så coola!)

Foto: IBL