12 anledningar till att du borde åka på roadtrip i USA (minst en gång i livet!)

12 anledningar till att du borde åka på roadtrip i USA (minst en gång i livet!)

Drömmer du om att få åka på roadtrip i USA, träffa nya vänner och uppleva en massa häftiga ställen? Just nu kan du som är mellan 13-19 år boka in dig på ett äventyr som du sent kommer att glömma.

Denna artikel är sponsrad av STS språkresor.

1. Du får sjukt många nya vänner med dig på resan

Om du åker på roadtrip i USA så färdas du i en minibuss tillsammans med flera andra i samma ålder som du. Snacka om att ni kommer att bli en jättetight grupp och att du kommer att hitta vänner för livet.

bff


Bildkälla

2. Du blir en stjärna på engelska

Eftersom du befinner dig i ett land där man pratar engelska så kommer du inte att ha något annat val än att prata det själv. Och visst vore det kul att kunna imponera på din engelskalärare i skolan när du kommer hem?

3. Du kommer att få världens snyggaste Instagram-flöde

Tänk dig stränder, palmer, dina nya vänner, skyskrapor och en och annan kändis – ditt Instagram-flöde kommer aldrig att ha varit snyggare! Vem älskar inte drömmiga bilder? Du kommer garanterat att slå nya likes-rekord varje dag.

photo-1421217336522-861978fdf33a


Foto: Mike Giles/Unsplash.

4. Du kommer att få se Los Angeles (och säkert flera kändisar!)

Du har säkert sett flera tv-serier som utspelar sig i Los Angeles, så visst vore det en dröm att få åka dit och se staden och stränderna med egna ögon? Det här är även den plats där väldigt många av dina favoritkändisar bor…

5. Shoppingen! Behöver vi säga mer än så?

De flesta märkeskläder är betydligt billigare i USA än vad de är här hemma, så varför inte passa på att fylla upp garderoben lite? Mode- och skönhetstrender brukar dessutom komma snabbare till USA än vad de gör till Sverige, så du kan vara först med det senaste!

shopping


Bildkälla

6. Du får åka genom 12 (!) delstater

USA är ett sjukt stort land med sina 50 delstater, och de flesta kanske bara besöker en eller två under sin livstid. När du åker genom 12 delstater korsar du hela landet och får besöka bland annat Los Angeles, Las Vegas, New York, Washington D.C, Dallas och Memphis. Varför inte passa på att åka limousin i Las Vegas? Så coolt!

7. Du får testa alla spännande maträtter som aldrig kommer till Sverige

Visst känns det som om all god och härlig mat finns i USA och inte här hemma? Well… Så är det ju typ. Amerikanerna är grymma på donuts, milkshakes, hamburgare och allt annat som får det att vattnas i munnen. Nu har du chansen att prova allt gott och göra dina följare på Instagram rejält avundsjuka.

grand canyon road trip usa sts

Grand Canyon i USA.

8. Grand Canyon är det häftigaste du kommer att uppleva

Grand Canyon är en enorm nationalpark som finns med på listan över världsarv. Området kallas ofta för världens största och äldsta historiebok, eftersom det innehåller så många olika gamla bergarter. Solnedgångarna här är dessutom fantastiska och blir garanterat ett minne för livet.

9. Du kommer garanterat inte att frysa

Under sommaren i USA ligger temperaturen mellan 20 och 27 grader. Det låter väl ganska skönt, va? Under din roadtrip kan du alltså använda dina snyggaste sommarkläder och passa på att jobba på solbrännan. Yay!

new york


Bildkälla

10. Du får leva livet i New York – staden som aldrig sover

Att New York är en av världens mest älskade städer är inte särskilt konstigt. Skyskraporna, pulsen, shoppingen, Central Park och Frihetsgudinnan är få saker utav många som gör den här staden helt fantastisk. Om du tar en sightseeingtur med buss så missar du inget!

11. Du får gå på alla snabbmatskedjor som du bara drömmer om annars

Vi säger bara Taco Bell, Panda Express och Domino’s pizza! Hur drömmigt kommer det inte vara att få käka på alla ställen som inte finns i Sverige? Du kommer säkert också att passera minst tusen Starbucks, Burger Kings och McDonald’s vilket helt klart är en lyx i sig.

bada


Bildkälla

12. Bad i både pooler och på stranden är en given aktivitet

Ingen resa är komplett utan bad! Under din roadtrip i USA kommer du att få bada i pool, men också i havet när du besöker de milslånga stränderna i bland annat Los Angeles. En dag på stranden, med dina nyfunna vänner, blir garanterat grädden på moset.

Är du mellan 13-19 år? Läs mer om att åka på roadtrip med STS Språkresor här!

Läs mer: 

Foto: IBL/STS.