Bråkar du med ditt syskon? Så blir ni sams igen

Bråkar du med ditt syskon? Så blir ni sams igen

Det är inte ovanligt att bråka med sitt syskon, men det gör det inte mindre jobbigt för det. Så här gör ni för att bli sams igen.

1. Säg förlåt

Det enklaste, men också det svåraste: att faktiskt be om ursäkt för det som har hänt. Även om du tycker att det var ditt syskon som startade bråket kan du be om ursäkt för din del av det som hänt i stil med ”förlåt för att jag skrek på dig, det var dumt gjort”.

2. Ha en filmkväll

Föreslå att ni ska se en film eller tv-serie tillsammans som ditt syskon gillar. Om det fortfarande är stelt mellan er så är det här en bra aktivitet då ni inte behöver prata så mycket, samtidigt som det lättar upp stämningen.

3. Använd ert husdjur

Om era föräldrar inte kan hjälpa till så att ni blir sams kanske ert husdjur kan göra det? Vem kan stå och skrika när er gulliga katt eller hund är i samma rum?

4. Shoppa tillsammans

Bråkar ni om kläder och vem som ska låna vad av varandra? Gå och shoppa någonting nytt tillsammans!

5. Bjud på middag eller baka

Vem blir inte glad när man får äta någonting gott? Överraska ditt syskon genom att baka någonting eller laga hens favoriträtt. Är du inte så bra i köket kan du bjuda på hämtpizza eller liknande.

6. Skriv vad du känner

Om det inte är din starka sida att säga hur du känner i ord kan du skriva ner det i stället. Berätta vad du tycker blev fel och vad du är villig att göra för att det ska bli bra igen.

Läs mer!

18 saker som du och ditt syskon gjorde när ni växte upp

Så hanterar du dina stränga föräldrar

11 saker (och lögner) du ALLTID får höra av dina föräldrar

Foto: IBL