Borde du göra slut med din kompis?

Borde du göra slut med din kompis?

Alla gör vi fel ibland. Men om din bästis sviker dig gång på gång är det dags att börja fundera på om du blir lyckligare på egen hand.

Du kommer alltid i andra hand

Ibland är det som om du inte prioriteras alls. Fritidsintressen, hens partner, familj, andra kompisar och till och med tv-serier verkar viktigare än dig.

Du har ”alltid fel”

Det kvittar om ni pratar om hästar, killar, politik eller gör senaste skolläxan ihop: din kompis har alltid rätt. Även om din kompis inte rakt ut säger att du har fel så är det uppenbart att hen inte värderar dina åsikter särskilt högt.

Tar dig för givet

Vet din kompis att du finns där för hen, trots att hen beter sig dåligt? Våga stå upp för dig själv och bryta mönstret. Annars kan personen dra nytta av din snällhet och göra det till din största svaghet.

Hen snackar skit om dig

Att höra att personen som står dig närmast och som du litar mest på säger saker till andra bakom din rygg är som att få en kniv i hjärtat. Att föra vidare hemlisar du anförtrott din kompis är big no no!

Läs också: Har din bästis blivit ihop med någon? Tänk så här!

Hen tar mer energi än vad du får

Vad tänker du på när du ser din kompis framför dig? Är det ljusa, kärleksfulla och glada färger om du sluter ögonen, eller är det mest svart och grått? Akta dig för energitjuvar, de har en tendens att smitta.

Det får inte gå bra för dig

När du berättar om den där roliga prao-platsen du fått blir både din familj och partner glada och stolta, men din kompis verkar mest sur över att hen själv inte fick platsen. Det slutar ofta med att du får dåligt samvete över din egen lycka.

Du känner dig som en dramaqueen

Enligt din kompis är du en riktig dramaqueen, trots att du berättar om exakt samma kärleksbekymmer som hen själv pratade om under en timmes tid kvällen innan. Till slut vågar du inte visa det där jobbiga sms:et du fick av din crush i rädsla för att din kompis ska tycka att du är jobbig.

Hen visar sig aldrig svag

När du berättar om ditt liv och dina problem får du känslan av att kompisen njuter av dina misslyckanden snarare än stöttar dig. Efter att du berättat allt för hen förväntar du dig att hen ska öppna upp sig tillbaka, men det händer aldrig. Det slutar ofta med att du känner dig som den misslyckade kompisen i hennes perfekta liv.

Känner du igen fler än fem påståenden nedan kan det vara dags att säga bye-bye till din BFF.

Så gör du slut med din kompis:

Precis som i en kärleksrelation finns det inget enkelt sätt att göra slut. Att först sätta ner foten och ta upp dina känslor med din kompis är A och O. Lyssnar hon och tar åt sig kanske ni till och med kan rädda er vänskap. Verkar hen inte bry sig har du fått ännu mer klart för dig att hen inte är en keeper i kompiskretsen. Tycker du det är jobbigt att säga åt din kompis på skarpen trots att hen behandlar dig illa? Ta då sakta men säker avstånd och sluta umgås, till slut kommer er vänskap att rinna ut i sanden.

Läs också:
Så får du fler vänner online
19 sätt att hantera haters
Så gör du för att det ska bli helg fortare

Foto: IBL