Boktips-sommar-2017

12 böcker du kommer att vilja läsa i sommar

Något av det bästa på sommaren är att läsa en bra bok i solen eller inomhus om det regnar. FRIDA har listat tolv böcker som är perfekta att ta med på semestern!
romantiska-bocker-sommar-2017


Himlen börjar här
Författare: Jandy Nelson

Boken handlar om Lennie som är sjutton år och lever ett tryggt liv när hennes syster Bailey en dag går bort. Därefter drar sig Lennie undan från alla i hennes närhet tills hon plötsligt blir kär.

Jag är ju så jävla easy going
Författare: Jenny Jägerfeld

Boken handlar om Joanna som har adhd och är pank så att hon inte kan köpa medicinen som hjälper henne vilket gör att hon gör saker hon som utsätter henne för fara samtidigt som hon blir kär.

Lola och pojken i huset bredvid
Författare: Stephanie Perkins

Boken handlar om Lola som träffat sin drömkille när hon inser att hennes killen hon tidigare haft känslor för är tillbaka. Något som gör att Lola måste reda ut sina känslor för pojken i huset bredvid.

Som om du inte fanns
Författare: Kate Eberlen

Boken handlar om Tess som under en tågluff träffar på Gus i Florens. Därefter korsas Tess och Gus vägar flera gånger under sexton år utan att de lär känna varandra. Men när de möts igen i Florens så faller alla bitar på plats.

Livet-bocker-sommar-2017

Mornitologen
Författare: Johanna Thydell

Boken handlar om 16-åriga Moa vars mamma lämnade henne när hon var två år gammal och nu har bestämt sig för att komma tillbaka.

Allt som blir kvar
Författare: Sandra Beijer

Boken handlar om Matilda vars pojkvän gör slut och ifrågasätter vem hon är utan honom. Tillsammans med sin bästa vän ger hon sig ut på nya äventyr för att hitta tillbaka. Men hur vet man om man mår bättre?

Tisteltankar
Författare: Anette Eggert

Boken handlar om Linn vars mormor precis gått bort och i skolan hamnar hon i en annan klass än sina kompisar. Därefter gör Linn allt för att passa in även om hon sårar och ljuger.

Golden Boy
Författare: Abigail Tarttelin

Boken handlar om Max Walker som är lagkapten i skolan fotbollslag och populär bland både vänner och tjejer. Men Max bär på en hemlighet, han är nämligen intersex, alltså både kille och tjej eller varken eller.

spannade-bocker-sommar-2017

Farlig mark
Författare: Louis Sachar

Boken handlar om Tamaya som en dag efter skolan kastar lera på mobbaren Chad. Dagen efter är mobbaren borta och Tamayas hand är helt förstörd efter att hon tagit i leran. Vad döljer sig egentligen i skogen och var är Chad?

Flickan på hotellet
Författare: Katarina Wennstam

Boken handlar om 16-åriga Alexandra Skarp som tillsammans med sina kompisar börja undersöka ett mord som nyss begåtts på ett hotell i Stockholm. Plötsligt är de indragna och närmare mördaren än de tänkt.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Författare: Ransom Riggs

Handlar om 16-åriga Jacob som beger sig till en avlägsen ö där hans farfar växte upp. Där han upptäcker att hans farfars historier om märkliga barn faktiskt kan ha varit sanna och att barnen till och med är farliga och vid liv.

Fyr 137
Författare: Ingelin Angerborn

Boken är den tredje och sista delen om Elvira, Meja och Bea som vi mött i böckerna Rum 213 och Sal 305. Vem är det egentligen som syns i fyren och finns det någon sanning i spökhistorierna om fyren?

Läs mer:
11 biofilmer du inte vill missa i sommar
Glassarna du som är allergisk eller vegan kan äta i sommar
Här är alla artister som kommer till Gröna Lund i sommar

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.