Bädda sängen eller inte? Det här säger det om ditt liv i övrigt

Skulle du aldrig gå hemifrån utan att bädda sängen? Eller är du den lite mer avslappnade typen som skyller på att det får kvalster att frodas? Enligt den här undersökningen avslöjar dina bäddningsvanor en hel del om dig som person – både hur du mår och vad du presterar.

Studien, som utfördes av företaget Best Mattress Brand, analyserade vanorna hos 500 noggranna och sängbäddare och 500 lite mer avslappnade bäddskippare mellan 18 och 81 år – och resultatet är faktiskt ganska förvånande.

Sängbäddare är lyckligare, hälsosammare och får mer gjort

Bäddningen hängde ihop med andra vanor. Man såg till exempel att de som bäddar sin säng var mer välorganiserade och oftare följde rutiner och använde sig av checklistor. De var också bättre på att få sysslorna i hemmet gjorda och cirka 17 procent var mer benägna att träna och äta nyttigt.

Och tydligen är den sköna känslan över att krypa ner i en nybäddad säng, nöjd över att ha bockat av dagens uppgifter uppenbarligen en ljuv vaggvisa  – de som bäddade sina sängar sov hela två timmar och tjugofyra minuter mer per vecka än de som inte bäddade sängen!

Resultaten rimmar med en tidigare studie med 68 000 deltagare som bland annat visade att personer som bäddar sina sängar var lyckligare än de som inte bäddade.

Tröst till dig som skippar bäddningen

Känns det lite kasst nu om du är en ”slarver”? Vi kan trösta dig med att du inte är ensam. Enligt den tidigare, stora studien var det över hälften som skippade bäddningen, medan nästan en tredjedel bäddade. Resterande 12 procent hade någon annan som bäddade åt dem (vem då undrar man?).

Och det finns faktiskt en hel del hälsofördelar med att inte bädda sängen också. När du bäddar på morgonen frodas kvalstren, så många experter på fronten rekommenderar faktiskt att du bör lämna sängen obäddad på morgonen och snygga till när du kommer hem istället. Hur det påverkar din kreativitet och lycka låter vi vara osagt.

Källa: Best Mattress Brand

Bildkälla: TT