Clueless

8 saker du kan göra för att få den bästa terminen ever

Sommarlovet är snart över, men deppa inte. Om du lär dig att tänka rätt och är beredd på förändringar kan den här terminen bli minst lika rolig som sommaren.

1. Bryt mönster

Det är aldrig för sent att bryta gamla mönster och säga hej då till den roll klasskompisarna har tilldelat dig. Om du var den som snackade dig igenom förra terminen är det inte för sent att börja lyssna, räcka upp handen och höja betygen.

2. Byt stil

Följ coola och inspirerande personer på Instagram och kopiera deras stil. Vem har sagt att inte du kan vara trendsättaren i skolan? Köp kläder du tycker är snygga och bär dem med stolthet.

3. Skaffa nya vänner

Om du ser mer fram emot skolmaten än att hänga med dina vänner är det dags att se över ditt umgänge. Skaffa nya kompisar genom att gå med i elevrådet, kamratstödjarna eller häng med på en fest med folk du inte känner. Snart har du ett nytt squad!

4. Försök se skolan positivt

När skolan är slut och vuxenlivet börjar sitter många av oss vid samma skrivbord nio timmar i sträck och stirrar in i en dator. Försök njuta av att du just nu får gratis mat, kunskap och får hänga med dina bästisar varje dag.

5. Gör något kul

Skolan behöver inte bara innebära läxor och tjatiga lärare. Har du ett intresse för till exempel mat, dans eller sång? Passa på och utnyttja skolans lokaler till att repa inför en egen musikal eller kämpa för att få godare skolmat och brunch varje fredag.

6. Skaffa ett intresse

Vad tycker du är kul? Försök göra mer av det som gör dig glad. Börja i en ny sport, gå en målarkurs, skriv en bok, starta ett band. Om du har saker att se fram emot på kvällarna kommer skoldagarna gå mycket snabbare.

7. Sätt upp mål

Ibland är det svårt att motivera sig att plugga. Sätt dig ner och tänk på vad du vill göra efter att du slutat skolan. Ta reda på vilka ämnen du måste vara bra på för att exempelvis komma in på ett speciellt universitet. Fokusera på dessa ämnen och lägg lite mindre tid på de övriga.

8. Förbättra självkänslan

Allt blir lite roligare när du slutar bry dig om vad andra tycker och oroar dig i onödan. Lägg den här terminen på att jobba upp självkänslan genom att vara snäll mot dig själv. Skriv ner alla komplimanger du får av andra, skriv upp fem bra saker du gjort varje dag och le åt dig själv i spegeln.

Läs också:
13 stadier du går igenom när du träffar din crush i skolan igen
Så får du lätt nya vänner i skolan eller klassen
Känns skolstarten jobbig? Så gör du den bättre!

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL