Åtta saker du kan göra för att bli mer säker i din kropp

Åtta saker du kan göra för att bli mer säker i din kropp

Att hata sin kropp är idag vanligt. En hemsk trend som vi vill bryta! Du är fin precis som du är – såhär gör du för att inse det.

Rensa ut

Gör dig av med allt som får dig att må dåligt. Radera bilderna du sparat som ”fitsporation” och kasta de där byxorna som du ”ska komma i snart”. Spara bara kläder som du älskar att ha på dig och släng kläder du vuxit ur.

Lova dig att hålla tyst

Du får inte kommentera ditt eller andras utseende på en hel vecka. Utmana kompisarna eller gör det för dig själv. Om du vänjer dig vid att sluta fokusera på det yttre så kommer du snart att förstå hur oviktigt det är.

Ta på din kropp

För att bli vän med din kropp måste du börja med att ta hand om den. Köp en härlig duschcreme, ta en lång dusch och massera kroppen långsamt. Smörj sedan in dig med en väldoftande bodylotion som du sakta smeker in i din hy. Testa att gå runt naken en stund för att låta den torka. Njut av att bara vara för en stund.

Ta på din kropp 2.0

Din kropp är som ett njut-paket! Över hela kroppen finns erogena zooner som bara väntar på att få bli berörda. Ge din kropp en härlig stund och smek dig själv. Om du tillåter dig att njuta en stund kommer du inse hur fantastisk din kropp är som kan göra det så skönt för dig. Här är lite pirriga tips!

Avfölj och börja följa nya

Okej, det kanske är tjatigt men det tål att sägas tills du gör det: avfölj de Instagramkonton som bara får dig att må dåligt. Sök istället på #bodypositive och frossa i coola tjejer som älskar sina kroppar, oavsett färg och form.

Behandla dig som du behandlar andra

Tycker du att dina kompisar är feta och fula? Säger du till dem att de borde börja träna, färga håret eller försöka få brösten att se större ut? Förmodligen inte. Så vad gör det okej för dig själv att tänka så om dig? Du förtjänar precis lika mycket kärlek som alla andra.

Umgås mer med positiva personer

Tänk efter: Är du sprudlande och lycklig när du går från kompisarna eller nere och osäker? Om du är det sistnämnda bör du fundera på om det verkligen är bra för dig att umgås med dessa personer. Kanske bör du umgås mer med de glada killarna i skolan eller tjejerna i fotbollslaget.

Vänd på tanken

Om du tänker att din kropp är ful, för stor, för smal och så vidare. Vänd på tanken och byt ut det negativa mot positivt. Din kropp tar dig upp ur sängen varje dag, den kan dansa, rida på en häst, springa med mera. Tro oss, det finns mycket mer positivt än negativt!

Läs mer!
Sex saker du måste sluta tänka om din kropp
Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp
10 tips för att uppskatta din kropp

Foto: IBL