16 saker du bara måste göra i sommar

16 saker du bara måste göra i sommar

Sov under stjärnorna, ha en picknick eller lär dig någonting nytt! FRIDA listar 16 saker du bara måste pricka av under sommarlovet.

1. Ha vattenkrig

Samla ihop dina vänner och arrangera ett vattenkrig. Använd ballonger eller vattenpistoler.

2. Ha en digital detox

Stressa mindre, bli mer produktiv och njut till 100 procent av din sommar utan telefon, dator eller TV. Testa hur länge du kan vara utan att kolla dina sociala medier.

3. Vandra

Kolla upp en vandringsled i närheten av dig och ta en dagsvandring med din familj eller kompisar. Det stärker gemenskapen, du får vara utomhus och det är en toppenbra anledning för en picknick.

4. Gör en lyckoburk

Skriv ner minst en bra sak som hänt varje dag på lappar och lägg ner i en burk. Öppna och läs en tråkig höstdag!

5. Lär dig någonting nytt

Lär dig det där du alltid velat kunna. Kanske ett par fraser på ett främmande språk, en ny sport eller att laga din favoriträtt.

6. Se en soluppgång

Välj ut ett bra ställe att se en soluppgång på: ett berg, stranden eller ett tak. Gå upp tidigt på morgonen och titta på soluppgången.

7. Se en solnedgång

Få ett bra avslut på din dag och titta på en solnedgång, de brukar vara extra fina på sommaren. Ta med lite filtar så slipper du frysa.

8. Sov under stjärnorna

Campa, sätt upp ett tält eller lägg ut madrasser och täcken i trädgården. Sleep over under stjärnorna är något du bara kan göra under sommaren.

9. Åk pariserhjul

Passa på att åk pariserhjul på tivoli, en nöjespark eller kanske på en marknad? Njut av utsikten högst upp.

10. Ha ett Disney-maraton

Det finns 56 klassiska Disneyfilmer, vilket är perfekt underhållning för regniga dagar. Börja med den äldsta och se så många du hinner eller välj ut dina favoriter.

11. Gör någonting som skrämmer dig

Vad det än är så är det hög tid att våga. Berätta för din crush att du gillar hen, hoppa från ett hopptorn om du är höjdrädd eller testa att rida även om hästar känns läskiga. Utmana dig själv!

12. Ha en picknick

En av sommarens huvudaktiviteter! Packa ihop en korg med massa saker du gillar att äta. Samla ihop ett gäng eller åk själv till din favoritplats. Bra musik eller en bok som sällskap är ett måste.

13. Rensa garderoben

Sortera ut det gamla för en bra start på hösten. Sälj, skänk eller byt bort kläder du inte är bekväm i, sällan använder och som inte är din stil.

14. Skaffa en ny kompis

Börja med att ge någon en komplimang eller börja häng i sammanhang där du träffar folk. Gå med i någon grupp på Facebook eller kanske ett lag. Nya vänner ger dig nya erfarenheter och insikter.

15. Häng vid lägerelden

Grilla marshmallows eller korv framför öppen eld (se till att ni har uppsikt över den och att den släcks efteråt). Ta med filtar, en högtalare och ha en mysig kväll.

16. Ta en promenad i regnet

Låtsas att du är med i en romantisk film, ta vara på en regnig dag innan du går in och tar en kopp varm choklad.

Läs mer:

Horoskop: Så blir din sommar 2020

Nyheter från Hemglass 2020 – sparrisglass och lakritsbåt

Test: Var kommer du träffa din sommarcrush?

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Av: Anna-Sara Nilsson El Kady

Foto: IBL