Andrea-Wiberg-jagggillarmig

Andrea hyllas för sin bild: ”Jag är stolt över den jag är och hur jag ser ut”

Andrea Wiberg fick nog av att alla sa åt henne hur hon skulle se ut. Därför skrev hon ett inlägg på Facebook som nu hyllas och har delats mer än 1 000 gånger.

Andrea Wiberg är 17 år gammal. Hon har flera gånger fått höra att hon borde gå ner i vikt.

– När jag stod på stationen tillsammans med mina kompisar och pratade om killar, så kom det fram en kille. Han sa då: ”om du vill ha en kille, så borde du skaffa gymkort så att du går ner i vikt”. Jag blev helt chockad, säger Andrea till FRIDA.

Läs mer: FRIDA-Terese: Det är dags att du börjar gilla dig själv

Det var inte första gången som Andrea fått höra att hon borde gå ner i vikt och tillslut fick hon nog. Därför bestämde hon sig för att skriva ett Facebook-inlägg om detta. Hon la även ut en bild på sig själv. Nu hyllas både hennes inlägg och hennes bild!

– Jag har fått massa bra respons. Många skriver att jag är en förebild och att jag är modig som vågar. Vissa vill bara prata och berätta om sina egna erfarenheter, berättar Andrea.

Många unga mår idag dåligt och känner att de inte duger som de är. Andrea har i många år mått dåligt över hur hon ser ut men när hon började nian så vände det.

– När jag började nian så hittade jag riktiga kompisar. Jag insåg att de som inte accepterar mig för den jag är, de behöver jag inte bry mig om.

Andrea öppnade också upp sig inför sin mamma och berättade hur hon kände. Något som fick henne att må mycket bättre. Hennes bästa tips till andra som inte känner att de duger är att prata med någon.

– Hitta någon att prata med och du måste tro på dig själv. Jag blev bara arg när jag fick höra att jag skulle tro på mig själv, för det är inte så enkelt! Men det är bara att blunda för alla idioter. Oavsett om du har en storlek större eller mindre, är du inte mindre värd!

Läs mer:
Sara Songbird: ”Jag raggade likes på mina profilbilder”
10 steg till att älska din kropp
Här kan du hitta en ”syster” – som du kan prata med allt om

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen

BRIS

Frisk & Fri

Barn- och ungdomspsykiatrin

Ungdomsmottagningen

Artikeln är en del av FRIDAs kampanj #jaggillarmig – för bättre självkänsla bland tonårstjejer. Delta du också genom att använda hashtaggen #jaggillarmig i sociala medier. Vill du berätta din historia? Mejla [email protected]

Foto: privat