gigi hadid mamma

9 kreativa mors dag-presenter som inte kostar något alls

På söndag är det mors dag och att köpa presenter kan kosta mycket. Men med FRIDAs grymma tips blir presenten helt gratis och kostar inget alls.

1. Gör en spellista

Ta reda på vilken typ av musik din mamma föredrar och sätt ihop en lång spellista till henne på Spotify. Dela den med henne på mors dag och skriv låtarna på ett snyggt kort som du gör själv.

2. Baka en kaka

Om du letar igenom skafferiet finns det säkert flera ingredienser som tillsammans blir en god kaka, bakelse eller efterrätt. Bjud mamma på mors dag!

3. Frukost på sängen

En klassiker som aldrig slår fel. Gå upp (tidigt – ställ klockan!) på söndag och plocka fram mammas frukostfavoriter. Duka upp på en fin bricka och tänd ett ljus, och låt henne äta frukost i sängen i lugn och ro.

4. Gör egna presentkort

Ett presentkort behöver du inte köpa i en dyr butik – du kan lika gärna göra egna själv, och de uppskattas med största sannolikhet ännu mer. Lova mamma att du diskar en hel vecka, städar hemma, hjälper henne med att storhandla eller att du gör ett hemma-spa till henne när du vill. Bara din egen kreativitet sätter gränser.

Läs även:
19 presenter till din mamma på mors dag för under 200 kronor
19 tecken på att din mamma även är din bästa vän
12 saker du nästan alltid ljuger om för dina föräldrar

5. Lär henne något nytt

Har hon svårt att hitta en podcast att lyssna på eller en app att samla viktiga anteckningar i? Passa på att lära henne något nytt på mors dag – det är en present i sig.

6. Skriv vad du känner för henne

Det här är en riktig favorit! Skriv lappar med komplimanger och fina saker om din mamma och lägg i en burk. Ge den till henne på mors dag och påminn henne om att plocka upp en lapp varje gång ni bråkar, som kan bevisa att du älskar henne – även om ni är osams.

7. Plocka blommor

Plocka en bukett blommor och sätt i en vas. Enkelt!

8. Gör en video

Sätt dig och klipp ihop en video med minnen ni har ihop. Samla bilden från semestrar, julaftnar och allt annat och lägg en låt i bakgrunden som betyder något för er. Som ett fotoalbum a lá 2016 – hon kommer att älska det!

9. Var lite extra snäll

Fråga vad hon behöver hjälp med och gör det. Kanske är det något så enkelt som att skruva i en glödlampa högt uppe eller att trimma ett par buskar i trädgården? Alltid finns det något att hjälpa till med, annars är det tanken som räknas.

Läs även:
Därför är det bra att dina föräldrar tjatar på dig
14 gånger du bara behöver din mamma (och ingen annan!)
14 gånger du har insett att din mamma är världens bästa

Foto: IBL