6 populära kristaller och deras påstådda egenskaper

6 populära kristaller och deras påstådda egenskaper

Helande säger en del. Magiska menar andra. Vackra att titta på tycker vi allihop!

Sedan urminnes tider har stenar och kristaller använts i helande syften. De har en naturlig plats i alternativmedicin och ockulta sammanhang. Vissa menar att de har unika energier och egenskaper som kan hjälpa kropp och själ må bättre, andra går längre och hävdar att de har starkare krafter än så. Oavsett om du hör till de som använder dem för att få dig själv eller andra att må bättre – eller om du bara vill ha snygga smycken eller inredning – så kan det vara bra att veta  vad de mest populära stenarna står för.

Här har vi samlat en lista på de vanligaste:

Rosenkvarts

Kärlekens sten! Rosenkvarts kan öppna våra sinnen och hjärtan så att vi lättare kan älska andra – och oss själva! Den sägs också bringa tur för den som är gravid.

Agat

Enligt folktron kan agat ha beskyddande egenskaper. Därför använder många den som skyddsamulett, till exempel när de ska ut och resa.

Selenit

Den vackra seleniten skänker lugn och sägs kunna dämpa stress och ångest. Många använder den som inredningsdetalj för att ta bort dålig energi i rummet.

 

Ametist 

Den vackert lila kvartskristallen ametist hör till de mest populära. Den står för balans, beskydd och visdom. Den sägs kunna lugna och minska stress och hjälpa till att tolka drömmar.

Bergskristall

Bergkristallen sägs kunna stärka koncentrationsförmågan och ta bort negativa känslor. Den kan också boosta de andra stenarnas egenskaper och kan användas som förstärkning. Den som lägger en bergskristall under kudden kan förvänta sig lugnare sömn och klarare drömmar, enligt folktron.

Citrin

Den gula citrinen är renande och sägs ha förmåga att ge ny energi när det behövs. För den som är deppig eller har dåligt självförtroende kan en sten i fickan boosta humöret åt rätt håll.

Källa: Elle.se, kristallrummet.se