Tjejer snackar.

5 roliga första april-pranks att göra mot din kompis

På måndag är det första april och FRIDA listar fem roliga pranks som du kan göra då!

Första april närmar sig vilket betyder att det är hög tid att redan nu bestämma vilka pranks man vill utsätta sina kompisar eller syskon för. Vi har listat fem olika alternativ. Se listan!

1. Läskbomben

Förbered detta prank genom att lägga i en mentos i varje isfack innan du fyller på vatten och ställer i frysen. När isbitarna är klara, bjuder du kompisen på ett glas läsk med en av mentos-isbitarna i. När isbiten smält kommer kompisen få sig en rejäl chock!

Mentos

2. Sprucken mobilskärm

När kompisen eller syskonet kollar bort tar du hens mobil. (Se till att telefonen antingen är upplåst eller att du har koll på lösenordet). Googla efter ”sprucken mobilskärm” och spara ner en bild. Klicka upp bilden och placera telefonen i närheten av personen. Nu kommer kompisen eller syskonet få panik när hen får syn på sin ”spruckna” skärm!

Sprucken mobilskärm

3. Spindelskräck

Måla en spindel med en svart tuschpenna på toapappret och vänta tills någon i familjen ska gå på toaletten. Det kommer bli en riktig skräckupplevelse för den stackaren!

Spindel på toalettpappret.

4. En kändis ringer!

Vill du skoj-imponera på dina kompisar? I så fall kan du med hjälp av den här appen Who’s Calling Fake Caller Prank Phone Call  få det se ut som om en kändis ringer dig. Varför inte Justin Bieber?

Justin Bieber ringer

 5. Byt ut salt mot socker

Ta saltkaret som står på köksbordet. Byt ut innehållet mot socker och ställ tillbaka karet. När någon sen ska salta maten kommer den personen få en riktig sötchock!

salt

Läs mer:

Nya serier och filmer på Viaplay i april 2019

FO&O om pranket som gick fel: ”Vi trodde Felix skulle dö”

Austin Mahone om nakna selfies och pranks

Foto: TT, 123Go! och Ali Yahya/Unsplash