Är ni bra vänner? Här är tre tecken!

Säkraste tecknen på att ditt kompisgäng är squad goals

Underskatta aldrig the power of ditt kompisgäng, här är några tydliga tecken på att ni har en vänskap som kommer vara länge – och betyda mycket!

Bästisar, mestisar och BFF:s. Att ha många vänner är underbart, men kan också vara svårt. Därför är det viktigt att alla hjälper till att vårda vänskapen i gänget. Här är tre tydliga tecken på att ni har en stark gemenskap som kan vara livet ut:

1. Ni ställer upp för varandra

Alla är vi ju olika och har individuella intressen, behov – och skilda liv! Trots att ni hörs nästan 24/7 så vaknar ni ju ändå till olika sorters vardag. Det kan betyda att något som är mindre viktigt för dig kan spela superstor roll för en kompis. Ett schysst gäng kan konsten att sätta sig in i varandras situation och backa upp där det behövs.

En för alla, alla för en!

2. Ni vågar och kan vara ärliga

Att vara ärlig kan vara svårt, till exempel om någon frågar om en crush (eller ett plagg för den delen) är något att ha. Men har ni kommit så långt att alla är ärliga och ni också vet att ni är det av omtanke – då blir sanningen ett riktigt stärkande band för er vänskap.

Ärlighet varar längst!

3. Ni kan vara er själva

Inget gäng är roligt om det inte finns olikheter. Om ni har kommit så långt att ni vågar slappna av och ingen av er behöver känna efter vad som är rätt eller fel. Tycker tre av er att en film är bra, men en bestämt hävdar motsatsen? Älskar fyra av er en viss artist, som två tycker mindre bra om? Grattis, då är ni ju framme vid målet! Det är ju er vänskap som är grunden, inte era intressen.

Motsatsen är de grupper där en eller flera personer är dominanta och resten ängsligt följer efter. Den modellen håller sällan länge…

Prickar ni av alla tre? Grattis, då är ni #squadgoals!

Läs mer:

Här är tre kompistyper du helst bör undvika

Sju saker du kan göra när du ska lära känna en ny kompis

Så kan du hjälpa en kompis som mått dåligt

Foto: Priscilla Du Preez Unsplash