3 sminktips till halloween – så fixar du läskigaste looken

3 sminktips till halloween – så fixar du läskigaste looken

Gör succé på halloween – Amanda Sundbaum bjuder på tre inspirerande looks!

22-åriga Amanda Sundbaum från Tranås jobbar egentligen på konditori, men hon är kreativ även utanför världen med kakor och bakverk. Makeup är ett stort intresse, vilket också syns på hennes instagramkonto där hon bjuder följarna på tutorials och inspiration. Inte minst kring Halloween.

Exklusivt för FRIDA bjuder hon på tre coola sminkningar.

Pink monster – Queen of Halloween!

Tips på halloweensminkning

– Här har jag återskapat en kreation  av Jordan Hanz, som är en känd makeupartist. Hornen har jag tillverkat av hobbyleran Hobby clay light för att få ett riktigt tredimensionellt resultat. Jag brukar köpa leran på hobbyaffärer, till exempel Panduro eller partykungen.se. Du fäster det enkelt med flytande latex eller hudlim.

Deadpool – Pefekt för Halloweenfesten

Tips på läskig sminkning inför halloween

– Deadpool har en look som är perfekt för Halloween. Här har jag använt mig av toapapper som jag fäst med flytande latex för att få till det läskiga ansiktet.

Halloweens läskigaste smile: Jokern från Batman

Tips på läskiga halloweensminkningar

– Här har jag målat Istället för att använda jokerns skjorta så är även här axlarna och bröstet målat med vattenbaserad ansiktsfärg.  

Vilken typ av produkter ska man använda?

– Färger jag verkligen rekommenderar är vattenbaserade färger. Jag gillar färgerna ifrån märket Snazaroo. Man blandar ut dem med vatten så man väljer själv hur pigmenterande man vill ha dem. Det som är bra är att dem också torkar så det slipper kladda runt i ansiktet eller kroppen. Extra bra att de inte heller är testade på djur och har ett bra pris. 

Vad kan man göra med makeup man redan har hemma?

– Det gäller ju bara att vara kreativ! Man kan göra mycket med bara ett rött läppstift eller en svart kajal, eller olika ögonskuggor som man kan blanda ut med vatten. Jag använde faktiskt ett läppstift till min Deadpool-look när min röda färg var slut. 

Vad kommer du själv klä ut dig till på Halloween?

– Hmm. Jag har inte riktigt bestämt mig än. Men något med mycket olika färger tror jag. 

Foto: Privat

Läs mer:

Allt om halloween – här är våra mest lästa artiklar!