saker-gora-bff-sommar

24 saker att göra med din BFF (för den bästa sommaren någonsin!)

Äntligen är sommaren här och det är dags att rikta uppmärksamheten mot din BFF och allt kul som ni måste göra tillsammans i sommar! FRIDA listar 25 roliga saker som ni kommer att vilja göra.

1. Var turister i er egen stad

Även om ni kanske har bott i samma stad hela livet så finns det garanterat saker där som ni aldrig har provat eller sett. Slå en googling för att ta reda på allt som finns att göra på hemmaplan. Vi lovar att ni kommer att ha en grymt kul dag tillsammans!

2. Byt garderob med varandra i en vecka

Du får full tillgång till din BFF’s garderob, och hen får full tillgång till din. Ni kan testa att matcha varandras kläder på nya sätt, och vem vet, kanske blir ni så förtjusta i varandras plagg att ni kan byta bort vissa för gott?

3. Köp en skateboard

Om du och din BFF är ute efter att testa en ny hobby tillsammans så borde ni definitivt köpa var sin skateboard. Det är det perfekta transportmedlet på sommaren när ni ska ta er till varandra, till parken eller till strandhänget. Ni kommer dessutom att se sjukt coola ut!

4. Hitta er speciella plats

Oavsett om det är en plats i skogen, i någon park eller på en klippa så borde ni tillsammans leta efter just ER speciella plats. Det blir ett ställe där ni kan samla minnen med varandra och dit ni aldrig går med någon annan.

5. Flytta hem till varandra en helg

Att byta miljö blir automatiskt lite som att åka på semester. Bo en helg hemma hos dig, och sedan en helg hemma hos din BFF. Unna er god mat, mysiga Netflix-maraton, spa-kvällar och massor med snack om er senaste crush. Visst låter det typ som den bästa helgen någonsin?

6. Gör en singel-bingo över sommaren

Är ni båda singlar? Perfekt! Skriv upp en lista med saker som ni vill hinna göra innan sommaren är över. Exempelvis som att smsa din crush, hångla med någon eller ge ditt nummer till någon du tycker är snygg. Sätt tillsammans ut poäng för hur mycket varje aktivitet är värd. Den som kammat hem flest när sommaren är över vinner!

7. Köp en engångskamera

Även om det mesta i dag är digitalt så är det faktiskt en speciell känsla med pappersfotografier – vi lovar! Köp en engångskamera och gå ut och ta bilder på varandra, tillsammans, roliga saker ni ser eller om ni äter något gott. När ni sedan framkallar bilderna kan ni sätta upp dem på väggarna i era sovrum och njuta av era sommarminnen forever.

8. Tjäna lite extra pengar ihop

Har du och din BFF massor av prylar i era rum som ni typ aldrig använder? Bra! Hjälp varandra att rensa ut sådant som ni inte längre vill ha kvar och hyr sedan ett bord på en loppis i närheten. Förutom att ni blir av med onödiga saker så tjänar ni även en slant som ni kan göra något roligt för tillsammans. YAY!

9. Klä ut er

Visst vore det kul att låtsas vara någon annan för en dag? Välj ut kläder åt varandra och sminka er och fixa håret på ett sätt som ni inte brukar göra. Det blir garanterat en rolig dag med mycket skratt, så glöm inte engångskameran!

10. Bygg en hinderbana

Har någon av er en trädgård? Perfekt! Använd trädgårdsstolar, studsmattor, pinnar eller andra prylar ni hittar där för att bygga ihop en kul hinderbana. Ni kan sedan ta tiden på varandra och tävla om vem som klarar den snabbast. Lite extra motion på köpet dessutom!

11. Häng i vattnet

Något av det bästa med sommaren är att ni kan bada. Det kanske inte är lika varmt som i Medelhavet, men det går absolut att bada ändå. Lär er att göra kullerbyttor i vattnet, träna på att dyka eller stå på händer.

12. Spela in en musikvideo

Alla kändisar kan slänga sig i väggen, för nu är det dags för dig och din BFF att ta plats! Spela in er egen musikvideo till er favoritlåt med mobilen, en systemkamera eller en filmkamera. Det finns flera enkla redigeringsprogram eller appar som ni sedan kan använda er av för att klippa ihop filmen. Så sjukt kul (och utmanande)!

13. Ha vattenkrig

Bjud in ett gäng av era kompisar (eller varför inte de ni har en crush på?) och ha ett stort vattenkrig tillsammans. Köp vattenballonger, vattenpistoler och byt om till bikini och sedan är ni definitivt redo. Vi lovar att ni kommer att ha det sjukt kul ihop!

14. Tälta i en trädgård

Att tälta ihop är inte bara sjukt mysigt, det är dessutom väldigt spännande! Ni kan berätta läskiga historier för varandra, skvallra om era crushar och äta massor av gott. Se till att ni har fyllt tältet med mysiga täcken, kuddar och allt annat ni kan tänkas behöva. Epic!

15. Skriv en låt tillsammans

Vad har du och din BFF för historier ni vill få ut? Säkert flera stycken! Sätt er ner och skriv en låt om kärlek, vänskap, saknad eller varför inte om ett roligt minne ni delar? Den kommer garanterat att göra succé! Spela sedan in låten på mobilen, eller uppträd för familj och vänner och be dem filma er.

16. Hitta på en egen pizza

Det finns typ en miljon olika varianter av pizza redan, men vi är säkra på att ni med er fantasi kan skapa en sort som inte finns. Vilka är era favoritingredienser? Släng på allt ni gillar på en pizzadeg, kör in den i ugnen och avnjut sedan pizzan i solen med en kall dryck. MUMS!

17. Titta på soluppgången tillsammans

Om du och din BFF sover över så bör ni ställa klockan så pass tidigt att ni hinner gå upp och se soluppgången. Ett vackert ögonblick som ni absolut inte kommer att ångra!

18. Lär er paddla stående

På flera ställen runtom i Sverige hålls det kurser i hur man paddlar stående. Hur kul låter inte det?! Du står alltså på en bräda med en paddel i handen och kan (efter lite träning) paddla ut på öppet vatten. Behöver vi säga att hundratals skratt följer med på köpet?!

19. Utmana varandra i minigolf

Minigolf är faktiskt en aktivitet som hör sommaren till. Leta upp närmsta bana och tävla mot varandra – förloraren får såklart bjuda på glass! Om ni hittar en bana nära en camping så kan ni vara ganska säkra på att det kommer att finnas gott om snygga killar att spana på samtidigt…

20. Cykla ut på äventyr

Bestäm en bra rutt tillsammans som ni kan cykla på en dag. Stanna till vid de platser där det finns något kul att göra; som bada, äta glass, gå på museum, se en konsert eller liknande. Förutom att ni får gott om motion så kommer ni dessutom att ha en härlig semesterdag ihop och skapa massor av härliga minnen.

21. Ät massor av glass

Glass är typ det enda man vill äta när det är varmt ute, så varför inte passa på? Du och din BFF borde testa alla de smaker som ni aldrig har testat innan, eller varför inte bestämma glass åt varandra? Frukost, lunch eller middag – glass funkar ju faktiskt jämt!

22. Nattbada med några ni tycker om

Att nattbada är nästan roligare än att bada på dagen. Varför? Spänningen, såklart! Ta er till närmsta badställe, gärna i sällskap med andra vänner (eller de ni har en crush på), och plaska under stjärnorna.

23. Styla varandras hår

Vill du testa en ny frisyr, eller varför inte en av alla fina uppsättningar som syns på kändisarna just nu? Do it! Be din BFF att fixa ditt hår, så fixar du hennes. Gå sedan ut och visa upp era snygga looks!

24. Gör en box med era minnen

Leta fram en burk eller en ask som är av plåt. Skriv sedan ett brev till varandra (som ni inte visar upp) och stoppa ner dem i boxen. Fyll på med foton, minnessaker eller något annat som visar hur mycket ni betyder för varandra. Försegla boxen och gräv ner den på en hemlig plats. Bestäm hur lång tid det måste gå innan ni får gräva upp den igen. Varför inte om 20 år?

Läs även:
47 saker du och din BFF bara måste göra i sommar
13 GRATIS saker du och din BFF måste göra i sommar
19 smarta anledningar att vara singel i sommar

Foto: IBL