12 saker du måste göra på jullovet

12 saker du måste göra på jullovet

Att ha lov är nog en av de bästa sakerna som finns. Men när du är ledig så länge utan något som måste göras så kan man lätt bli lite rastlös. Här är 12 saker att göra på jullovet.

1. Baka med kompisar. Det är alltid lika mysigt att baka men allt blir bättre om ni gör det tillsammans. Plus att det är gott att äta efter!

2. Film eller serie-maraton. När det är kallt och molnigt ute så vill du helst slippa att gå ut och bara stanna inne. Då passar det perfekt att bara kolla på massor olika filmer eller serier under en filt.

3. Åka pulka. Du kan aldrig bli för gammal för att gå ut i snön och åka pulka med dina kompisar.

4. Bada på badhus. Om du är trött på kylan så är det perfekt att åka och bada. En rolig aktivitet oavsett ålder.

5. Shoppa med kompisar. Du behöver egentligen inte ens köpa något. Det räcker med att bara gå runt och titta på allt. Det är också perfekt om du vill få mer julkänsla.

6. Gå på bio. Så mysigt att köpa en stor popcorn och se en ny favoritfilm.

7. Bowla. Du behöver inte vara grym på sport för att kunna få bra resultat i bowling. Och avsett om du är bra eller inte så är det en väldigt rolig sak att göra med kompisarna.

8. Åka skridskor. Det finns flera ställen att åka på, både utomhus och inne i ishallar. Kolla upp var det finns i din stad! Ta med varm choklad och gör det till en helgdag.

9. Testa olika DIY:s. Det finns så många olika saker som du kan testa att göra själv. Under jullovet passar det perfekt att göra olika jul DIYs så som julklappar eller juldekorationer.

10. Ha en spa-dag. Fram med ansiktsmask, kroppsskrubb och hårinpackning (allt kan du dessutom bland ihop själv om du vill). Sätt på avslappnande musik och kryp ner i ett varmt bad eller dusch.

11. Överraska någon. Alla uppskattar att bli överraskade! Du kan exempelvis laga middag till dina familj eller anordna en myskväll för en kompis.

12. Sov länge. Tanken med lov är att du ska vila ut dig så att du är redo för skolan igen sen. Ligg kvar i sängen så länge du vill och gå runt i pyjamas hela dagen.

Läs mer:
30 nya filmer som har premiär på bio 2020

Horoskop: Så blir ditt jullov 2019

22 saker som händer i julfilmer men aldrig i verkligheten

Av: Ida Söderman

Foto: IBL