11 snabbmatskedjor du måste testa någon gång i livet

11 snabbmatskedjor du måste testa någon gång i livet

McDonald's och Subway i all ära men det finns vissa snabbmats-restauranger som sticker ut lite extra. Vi har listat restaurangerna det är värt att resa över jorden för.

Hamburgare, donuts, pizza och sushi. Här har vi samlat snabbmats-restauranger som är populärast i världen och som vi bara måste testa någon gång i livet. Ganska väntat ligger de flesta av dem i hamburgarnas och snabbmats-kedjornas hemland – USA.

https://www.instagram.com/p/BifnClJnpEg/?taken-by=habitburgergrill
The Habit burger

Här serveras några av USAs största och saftigaste hamburgare. Finns på flera ställen i landet.

https://www.instagram.com/p/Bi0DrcyHX4u/?taken-by=lukeslobster
Luke’s lobster

För dig som gillar skaldjur är detta drömmen. Överflöd av hummer, serverat på ett fräscht vis och inte alltför dyrt. Finns runt om USA.

https://www.instagram.com/p/fVSSg_pcG5/?taken-by=innout
In-N-out

Tänk dig ett typiskt amerikanskt diner i en high school film – så är Hamburgerkedjan In-N-out. De är framröstade sedan många år tillbaka som en av Amerikas bästa burgare.

https://www.instagram.com/p/BiKluKSF7Ef/?taken-by=chipotle
Chipotle Mexican grill

Vällagad mexikansk mat, till exempel sallader, burritos och wraps. Restaurangen har 560 000 följare på Instagram, vilket säger en hel del.

https://www.instagram.com/p/BhJx1ablA1J/?taken-by=dominos
Dominos pizza

De tjocka pan-pizzorna från Dominos är kända över hela världen. I sverige finns idag bara restaurangen i Skåne, men inom de kommande åren förväntas inte mindre än 100 nya restauranger öppnas i Sverige.

https://www.instagram.com/p/BhwR6eJFuos/?taken-by=loukoumadesgreekstreet
Loukoumades

Fyllda varma donuts, glass, choklad och bär. Låter det som himmelriket? I så fall borde du bege dig till Grekland (eller Beverly Hills). Där ligger nämligen donut-restaurangen Loukoumades.

https://www.instagram.com/p/Bir2mKFlaJS/?hl=en&taken-by=dairyqueen
Diary Queen

Det sägs vara glassrestaurangen Diary Queen ägare som på 1930-talet kom på mjukglassen. Idag har de 5 700 restauranger runt om i världen och serverar inte bara glassar och milkshakes utan också burgare.

https://www.instagram.com/p/BhqxbDHl8ch/?taken-by=bagelcorner
Bagel corner

Är du galen i mackor? Då borde du ta dig till Bagel corner. De har färska eller rostade bagels fyllda med valfria tillbehör. Den populära kedjan finns i Frankrike och England.

https://www.instagram.com/p/BhXepxLANHP/?taken-by=shakeshack
Shake Shack

Många européer tycker Shake Shack är över-hajpat. Men amerikanerna älskar kedjan! Testa för att se vad du tycker om deras räfflade pommes med smält ost på.

https://www.instagram.com/p/BekwWTXF5qH/?taken-by=wasabi_uk
Wasabi

Ett stort utbud av fräsch sushi i take-away boxar. Och det bästa? Det är billigt och går snabbt. Wasabi har 38 restauranger i London och New York.

https://www.instagram.com/p/BiHysw3Asyw/?taken-by=sweetgreen
Sweet green

2007 öppnade salladsbaren Sweet Green upp för att ”hjälpa människor i farten att slippa välja onyttiga snabba lösningar för att bli mätta”. I en stor salladsbar kan du välja alla möjliga tillbehör och få en nyttig, mättande sallad. Sweet Green finns bland annat i Stockholm och Örebro, och runt om i hela världen.

Läs mer!
Test: Vilken snabbmat är du?Sju konstiga matkombinationer – som många faktiskt gillarNu lanserar Subway fler veganska alternativ

Foto: Instagram