Se education

11 enkla knep för att känna pepp inför skolstarten

Ett långt, härligt sommarlov är snart över. Känner du dig omotiverad inför att börja skolan igen? Läs FRIDAs enkla knep för att bli mer peppad inför skolstarten.

Det är inte alls konstigt om du vill hålla kvar i sommarlovet ett tag till. Alla lata lediga dagar, strandhäng och sovmorgnar. Men vardagen kan faktiskt vara väldigt kul den också. Här är knepen som gör dig peppad för plugget!

1. Köp nya anteckningsblock och pennor

Finns det något härligare än att investera i nyvässade pennor, färgglada anteckningsblock och snyggt omslagspapper till böckerna? Det är ju helt klart en av de roligaste sakerna med att börja skolan igen. Ge dig ut på stan och shoppa! Du kommer genast bli mer peppad för första skoldagen.

2. Gör en vision board med saker som peppar dig

Finns det någon kändis som inspirerar dig, saker som gör vardagen roligare eller kanske ett drömresemål du bara måste göra i framtiden? Klipp ut en massa inspirerande bilder från tidningar och klistra upp dem på ett papper. Vips så har du en vision board. Varje gång du känner dig omotiverad – kolla in bilderna för pepp och inspiration.

3. Se peppande high school filmer och serier

Börja redan nu med att ladda inför skolstarten med filmer och serier som inspirerar dig till att kicka igång vardagen. Exempelvis Gossip Girl, Glee och The Duff.

4. Klä på dig din snyggaste outfit

Börja första skoldagen på topp och klä på dig din allra snyggaste outfit. Du kommer direkt känna dig lite mer motiverad på morgonen om du känner dig flawless när du går hemifrån.

5. Planera in en fika efter skolan

Ge dig ut på stan efter skolan och beställ in en supergod frappuccino, kladdkaka eller vad du nu tycker om. Ta igen förlorad tid med dina vänner, eller varför inte bjuda med någon du inte känner från klassen?

6. Sätt mål!

Vad vill du ha för betyg, och vad drömmer du om at göra sen? Sätt mål med ditt skolår och dröm stort. Du kan åstadkomma vad du vill, så sikta högt och tror på dig själv i alla lägen!

7. Boka in saker att se fram emot

Visst, du är inte ledig på vardagarna längre, men helgerna är till för roliga saker. Planera in saker du vill göra, antingen själv eller med ditt squad, och du har genast något att se fram emot. Vardagarna blir så mycket roligare då!

8. Och gör roliga saker på vardagagskvällarna

Det brukar ofta ta några dagar innan skolan kickar igång på riktigt. Utnyttja de läxfria kvällarna till roliga saker, då får vardagen lite av en mjukstart. Baka något gott, gå på bio eller slappa med en kompis och se på serier en hel kväll.

9. Lista dina favoritämnen

Kom ihåg! Du måste inte vara bra på allt, och ha högsta betyg i allt! Har du några favoritämnen som du tycker är absolut roligast, fokusera lite extra på dem och beröm dig själv för att du är grym på dem. Istället för att stirra dig blind på det som du är mindre bra på.

10. Vad har varit bra med dagen?

Vi har alla dåliga dagar, men att bära med sig känslan av en dålig dag till dagen därpå kommer bara göra dig på ännu sämre humör. Fokusera istället på det positiva, om så bara är en liten grej, och skriv ner den innan du går och lägger dig. En pepp-dagbok gör att du blir mycket mer positiv till skolan. Dessutom är den super att ta fram och läsa igenom om du har en jobbig vecka. Dagboken kommer påminna dig om att du faktiskt har riktigt bra dagar också!

11. Fira milstolparna

Har du klarat ett jobbigt prov eller bockat av en massa skoluppgifter som hängt över dig ett tag? Glöm inte att fira! Släng dig i soffan efter skolan med något gott och se på din favoritserie, eller köp dig något fint efter skolan. Det kommer bli så mycket mer peppande att hoppa på nästa skoluppgift om du gör roliga saker mellan varven.

Läs mer:

12 saker du känner varje gång skolan börjar

Så flörtar du diskret i skolan

Test: Var kommer du att träffa din nästa crush i höst?

Foto: IBL