Pepp

10 saker du kan göra för att peppa dig själv

Känner du dig lite nere? Då kommer här tio saker du kan göra för att må bättre.

1. Dansa loss

Sätt på din favoritlåt och go bananas. Dansa som du aldrig dansat förr och skippa alla tankar om att det känns töntigt. Ibland behöver vi bara släppa loss för att må bättre.

2. Rensa din Instagram

Att hela tiden kolla bilder som andra lägger upp kan påverka oss väldigt mycket. Titta i ditt flöde och tänk efter. Ger dem jag följer mig energi eller mår jag bara dåligt av att se deras bilder? Se till att följa personer som får dig att må bra inte dåligt.

3. Ta en paus från sociala medier

Precis som vi skrev på punkt ett så kan sociala medier påverka oss väldigt negativt. Det kanske är dags för en paus.

4. Säg fina saker till dig själv

Det kan låta larvigt men titta dig själv i spegeln och säg fina saker till dig själv. Det behöver inte ha med utseende att göra utan kan vara saker som att du är en bra vän, du är duktig på att lyssna eller är väldigt kreativ.

5. Gör en spellista

Vissa låtar får oss att må bättre än andra. Gör en spellista med alla dina favoritlåtar och lyssna på den!

6. Titta på något du tycker om

Det kan vara allt ifrån din favorit-youtuber till din favoritfilm. Se på något som får dig att må bra.

7. Skriv lappar

Gör massa små lappar och skriv upp saker du tycker om med dig själv på dem. Lägg dem sedan i en burk och läs upp en varje dag eller när du känner att du behöver det.

8. Prata med en vän

En vän är någon du ska kunna vända dig till om du mår dåligt så var inte rädd för att säga till en vän att du behöver prata och att du inte mår bra.

9. Gör positiva saker

Det handlar inte bara om att tänka positivt utan också att göra positiva saker. Hjälp någon som behöver hjälp eller gör något lite extra för någon.

10. Le

Det kan låta konstigt men ibland kan man behöva tvinga sig själv att le. Ett leende kan också smitta av sig vilket får folk runtomkring dig att börja le. Testa och le även om du inte känner för det. Det kan sluta med att du skrattar åt att du sitter och ler åt ingenting!

Läs mer:
Egoboost-tipsen du behöver när självkänslan sviker
FRIDA-Hanna om utbrändhet: ”Det är verkligheten för många unga tjejer”
Sju tecken på att du är alldeles för stressad

Foto: IBL