10 roliga saker du kan göra i vår

10 roliga saker du kan göra i vår

Förutom solskenet finns det massor av saker att se fram emot när våren kommer. Därför har FRIDA listat tio saker du måste göra under årstiden.

1. Ta en fika på en uteservering

Nu går vi mot ljusare tider och snart öppnar uteserveringarna. Samla ihop ditt kompisgäng, ta en fika och sitt i flera timmar och prata om allt mellan himmel och jord.

2. Ta en promenad

Njut av solen, tystnaden och fågelkvittret på en promenad i skogen. Om du inte vet var du ska gå finns det massor av vandringsleder som du kan hitta på Google.

3. Besök ett museum

Det kanske låter tråkigt, men det finns flera olika intressanta utställningar. Vad du än är intresserad av finns det utställningar inom fotografi, konst, historia, naturkunskap och flera olika yrken. Det bästa med museum? De flesta har gratis inträde!

4. Gå ut och fotografera

Det är alltid roligt att skapa flera minnen – men också roligt att behålla dem. Gå ut och ta fina bilder i vårsolen! Kanske turas om att ta bilder på varandra eller på den vackra omgivningen. Gör det till en dagsaktivitet!

5. Spela brännboll/kubb/boule

Det är nästan alltid härligt att vara ute – speciellt på våren. Därför borde du ta med din familj eller dina vänner till närmaste äng och spela brännboll, kubb eller boule. Det är superenkelt, men otroligt roligt.

6. Byt kläder

Ny säsong – nya kläder? Det är alltid något du behöver inför en ny årstid men du behöver inte alltid köpa nya. Be alla dina vänner gå igenom sina garderober och samla ihop kläder de inte längre vill ha. Därefter kan ni ha en klädbytar-dag!

7. Planera din sommar

Vill du åka ut och resa i sommar? Eller träffa nya vänner på ett kollo? Vi har listat sommarens roligaste resor och kollon!

8. Besök en badplats

Ta med dig en handduk och en bra bok till närmaste badplats och försvinn in i bokens värld. Här finns massa tips på böcker du kan läsa eller lyssna på!

9. Boka Bumper balls

Det måste vara minst åtta personer som deltar, men om du kan samla ihop ett gäng är Bumper Balls en sjukt rolig aktivitet!

10. Gå på konsert

Det finns massor av konserter att se fram emot under våren – Icona Pop, The Vamps, Rhys, och Sabina Ddumba är bara några. Här hittar du några andra konserter du inte får missa i vår.

Läs mer!
Vårens trendigaste keps – som kändisarna älskar
15 vita sneakers att välkomna våren i
Här är vårens trendigaste frisyr – så gör du den själv

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL