semlor

10 galna semlor du borde testa på semmeldagen

Varje år skapas det nya recept med olika varianter av semlor. FRIDA har listat tio galna semlor som du kan äta på semmeldagen.

1. Kremla

Kringla + semla = kremla. Det enda som skiljer sig från den vanliga semlan är att det är en kardemummabulle formad som en kringla.

Foto

2. Semmelwrap

För tre år sedan skapade konditorn Mattias Ljungberg från Tössebageriet den första semmelwrapen, som fortfarande är ett populärt alternativ.

Foto

3. Semmelmacarons

Franska macarons är svåra att baka, men finns i alla möjliga smaker. Semmelvarianten kan vara rolig att testa på semmeldagen.

Foto

4. Semmeleclair

Förra året blev semmeleclairen väldigt trendig. Hemligheten är att smaksätta petits-choux-degen med kardemumma.

Foto

5. Nutellasemlan

Älskar du Nutella? Då borde du testa Nutellasemlan. Det går att kombinera mandelmassan med Nutella för att få mer semmelsmak.
Foto

6. Semmeltårta

Istället för att göra små eller stora semlor kan du baka en semmeltårta som räcker till alla. Inte det lättaste bakverket att göra, men lyckas du kommer du garanterat imponera.
Foto

7. Hemla

Konditorn Per Bäckström på Wienercaféet skapade den första hemlan där semmelfyllningen är gömd i bullen.

Foto

8. Semmelfläta

Det här är en roligare, men aningen mer avancerad, variant av en semmeltårta.

Foto

9. Semmelmilkshake

Varför inte starta semmeldagen på bästa sätt! Har du mjölk, vaniljglassglass och en semla hemma kan du göra din alldeles egna semmel-milkshake till frukost.

Foto

10. Semmelkladdkaka

Det är ingen större överraskning att du också kan göra en kladdkaka som smakar semla.

Foto

Läs mer:
Lyxsemla vs budgetsemla – kan du känna skillnad?
Nutellasemlan är här (och det är det bästa vi har sett!)
Recept: Smarriga mini-semlor på pinne

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL

Källa: Tidningen Hembakat

Titta på fler klipp från FRIDA: