Annons

Annons

Läskig bugg i Iphone kan göra alla dina bilder offentligaÄr det typ din värsta mardröm att vem som helst ska kunna se bilderna i din Iphone? Då borde du läsa det här!

OBS! FRIDA skriver inte om det här för att lära ut hur du ska hacka någon annans telefon, vi skriver det för att du ska vara uppmärksam och medveten om att du inte bör lämna din Iphone utan tillsyn om du är rädd för att den ska hackas.

Annons

Att Apple verkligen satsar på säkerheten i Iphone är allmänt känt, de kämpar ständigt för att du ska känna dig säker med din telefon. Trots det upptäcks det buggar lite då och då som gör det enkelt för hackare att ta sig in i din mobil.

Läs mer: Nu ska din Iphone hjälpa dig att sova bättre

Den senaste buggen uppmärksammadesYoutube av användaren EverythingApplePro. Hen hade upptäckt att det är väldigt enkelt för någon som inte har din lösenkod att få tillgång till alla dina mobilbilder och kontakter om du har en Iphone 6S Plus med iOS 9.3.1.

Det enda någon då behöver göra för att ”bryta sig in” i din Iphone är att aktivera Siri från den låsta skärmen och be henne söka på Twitter efter ”gmail.com”. När det sedan dyker upp en e-postadress i sökresultatet och det trycks på den i tweeten så kommer ”Skapa en ny kontakt” upp. Därifrån är det sedan enkelt att scrolla igenom ditt kameraalbum genom att trycka på ”Lägg till foto” i kontakten. Även dina kontakter blir tillgängliga om det trycks på ”Lägg till befintlig kontakt”.

Läs mer: Därför ska du inte stänga av apparna i din Iphone

För att den här buggen ska finnas måste din Iphone ha 3D-touch. Apple har ännu inte svarat på hur allvarlig den här säkerhetsbristen är, men nu när någon har gjort den offentlig gissar vi att de redan jobbar på ett sätt att stoppa buggen.

Läs mer om Iphone:
Så förändras mobilkameran med Iphone 7
Här är misstaget som kan förstöra din Iphone
Det här är vad ”i:et” i Iphone står för

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar