Annons

Annons

Kändistjejerna berättar: ”Så kom vi över våra komplex”

Tre kändisar, Molly Sandén, Selena Gomez och Bella Thorne, berättar om sina komplex.Inte ens kändisarna slipper undan komplex. FRIDA har tagit reda på hur Molly Sandén, Bella Thorne och Selena Gomez vann kampen mot utseendefixeringen.

Alla har vi stått där någon gång. Framför spegeln med en skeptisk blick vandrandes från topp till tå. Men vi förtjänar att må bättre! Det visar Selena Gomez, Molly Sandén och Bella Thorne som vunnit kampen mot kroppshets och komplex.

Annons

Läs också: Ashley Benson om kroppshetsen: ”Jag får alltid höra att jag är fet”

Selena Gomez:
”Jag har gått i terapi”

selena gomez komplex
Under det senaste året har fokus gått från Selena Gomez kärleksliv till hennes vikt. Efter att Selena publicerat bilder på sig själv i bikini och baddräkt under semestrar har sociala medier svämmat över av hatiska kommentarer om Selenas kropp.

– Jag gick upp i vikt och uppskattade det. Det är vackert att se våra kvinnliga kroppar utvecklas och växa i olika riktningar, men självklart måste några främlingar på Internet vara taskiga, säger Selena till Power 106.

Så småningom tog hon åt sig av kommentarer och självförtroendet hamnade i botten.
– Viktmobbningen har sårat mig. Det har verkligen gjort ont.

Till slut såg Selena ingen annan utväg än att söka hjälp.
– Jag har gått i terapi. Det har hjälpt mig att inse att jag inte kan gömma mig på mitt rum och vara deprimerad, berättar Selena för US Weekly.

Hon menar att alla borde ta sina svagheter och komplex på allvar och inte hålla inne känslorna för sig själv. Framför allt tipsar Selena om att umgås med personer som höjer dig och ser dina styrkor. För Selena har den personen varit bästisen Taylor Swift. Alla sleep overs med henne och tjejgänget har gjort Selena starkare än någonsin.

– Vi sprang runt och tog knäppa bilder, testade klänningar och dansade, allt sådant tjejigt du kan tänka dig, och det ägde. Taylor har verkligen fått mig att öppna mig ur mitt skal igen, säger Selena till Billboard magazine.

Nu fokuserar Selena enbart på det som är viktigt för henne i livet. Någonting som hon nyligen klargjorde för en näthatare som tyckte att hon behövde banta för att lyckas med karriären.

”Jag behöver inte göra någonting annat än att sköta mitt jobb och älska mig själv, mina fans, min familj och mina vänner” svarade stjärnan.
– Hatet har blivit min motivation, säger en numera självsäker Selena.

Molly Sandén:
”Idag känner jag mig fin”

molly sanden komplex
I samband med musikvideon till låten Freak valde Molly Sandén att visa en mer avklädd sida av sig själv. Ett slag mot alla som någon gång sagt någonting elakt om artistens kropp och utseende.

– Mobbingen började redan när jag var liten och gick på danslektioner och var utanför. När jag sedan blev en offentlig person så blev det värre. Jag tog det hårt, jag ville vara alla till lags och samtidigt vara duktig i skolan. Jag tänkte att jag behövde ändra på mig för att passa in, säger Molly till FRIDA.

Molly har testat att gå i terapi, någonting som inte riktigt var hennes grej. I stället tipsar hon andra om att göra det du älskar och glömma bort det jobbiga för ett tag.
– Det kändes bättre att skriva låtar och få ur mig alla känslor i musiken. Musiken har varit min terapi, säger Molly till Klick.

Hon berättar att vändningen kom när hon medverkade i Let´s dance och folk började uppskatta henne för att hon visade att du kan lyckas i branschen utan att vara trådsmal. Molly valde att vända alla år av kroppsfixering till en sporre att i stället visa att vi är fina som vi är. Men än idag finns det människor i branschen som anser att hon måste banta och gå på dieter.

– För ett par år sedan hade jag gått hem och gråtit i kudden, sådant är nedtryckande. Men nu tar jag det som bränsle. Jag vill provocera tillbaka. Jag vill äta en pizza framför dem och säga att Adele kunde slå igenom, Beyoncé har kurvor, fuck it, säger hon till Expressen.

Molly berättar att nyckeln till att bli kvitt vikthetsen handlar om att kunna ändra på sina tankebanor och inse att mobbarna har mer problem än vad du själv har.
– Innan blev jag jätteledsen av kommentarer om att jag var tjock, jag började banta och försökte spy när jag var jätteung. Men idag tänker jag såhär om mobbarna: ”fan vad synd det är om dig som måste må så dåligt och vara så viktfokuserad att du klankar ner på mig för att själv må bättre”. Idag känner jag mig fin när jag kollar mig i spegeln, säger Molly till FRIDA.

Bella Thorne:
”Vi tjejer känner press att se bra ut”

bella thorne komplex
Bella Thorne, det rödhåriga bombnedslag som alltid ler och som oklanderligt spelat mobbare på film, inte har väl hon några problem? Jodå, under sin uppväxt har Bella ständigt haft komplex över sina bröst.

– Jag har alltid varit väldigt plattbystad. Det är egentligen först nu som jag har börjat utveckla bröst, säger hon till Teen vogue.

Hon berättar att hon ofta stoppade upp sin behå och ständigt var rädd för att bli påkommen med sin hemlighet. Det var först när hon började fokusera mer på skolan och kompisarna och slutade stressa upp sig för sina bröst som hon började må bättre. På senare år har Bella insett hur skevt hon tänkte under sin tonårstid och hur tjejers självförtroende och vikthets påverkas av andra tjejers kommentarer.

– Om en tjej har bikini är hon en slampa. Om du inte visar din kropp är du pryd. Om du tar bilder med en kille är du en slampa, men tar du bilder med en tjejkompis så är du lesbisk. Jag fattar inte varför tjejer måste bryta ner varandra såhär, säger hon till Cosmopolitan.

Killar har inte alls samma press på sitt utseende, menar Bella.

– Jag tror att alla tjejer känner press att se bra ut och det är sjukt orättvist för det gör inte alla killar. Killar kan ha ärr från akne i hela ansiktet, vara överviktiga och taskiga. Om en tjej är så mycket som snudd på sarkastisk eller berättar sina åsikter så är hon en bitch. Det är helt sjukt.

För att vi tjejer ska må bättre och sluta fokusera kring kroppen och utseendet måste vi bli bättre på att peppa varandra och sluta snacka skit om varandras kroppar och vikt.
– Även om jag inte har en bra dag så stöttar mina vänner mig och säger saker som, ”Men du, din stil är helt fantastisk. Jag älskar dina skor”. Så oavsett, väljer vi att fokusera på de bra sakerna.

Läs också:
11 peppande citat av kändisar som boostar ditt självförtroende
Tjejerna slår tillbaka mot vikthets och skönhetsideal
Little Mix slår tillbaka mot kroppshetsen (så j**** bra!)

Av: Johanna Bengtsson
Foto: Sony Music, Universal Music, Noble Entertainment

Annons
Annons


AnnonsLaddar