Annons

Annons

Kändisarna talar ut om sin psykiska ohälsa

Kändisarna berättar om sin psykiska ohälsa.Depression, ångest och självmordstankar – psykisk ohälsa har många ansikten men det syns väldigt sällan utåt. Här är kändisarna som berättar öppet om sin psykiska ohälsa.

Cara Delevingne

”Jag rev mig så jag började blöda”
cara delevingne psykisk ohälsa
En framgångsrik modellkarriär och en skådespelarkarriär i rullning. Det kan verka som att Cara Delevingne har allt man kan önska sig. Men förra året öppnade hon upp ett okänt kapitel om hur hon som 15-åring ville ta sitt liv.

Annons

– Helt plötsligt slogs jag av en våg av depression, ångest och självhat. Känslorna var så starka att jag kunde slå huvudet i ett träd bara för att jag skulle svimma. Jag har aldrig skurit mig själv men jag har rivit mig själv så jag började blöda, säger Cara till Vogue.

Det gick så långt att Cara började tänka på att begå självmord. Hon kommer speciellt ihåg en gång när hon var själv i en lägenhet i New York och inte kunde sova.

– Jag höll på att packa mina väskor och ville plötsligt bara avsluta allt. Jag visste ett sätt som jag hade möjlighet att fullfölja men jag var tvungen att bestämma om jag älskade mig själv lika mycket som jag älskade tanken på att dö.

Ville dö

Mitt uppe i självmordstankarna började en låt på hennes dator att spelas, samma låt som spelades på hennes väns begravning.
– Det kändes som en varning från honom och jag blev helt rasande på mig själv.

Som många andra tog Cara även till droger för att bedöva smärtan.
– Det värsta är att jag visste att jag var lyckligt lottad och det faktum att jag hellre ville dö… jag kände mig så skyldig till de känslorna. Som ”hur vågar du känna så?” och så skadar du dig själv ännu mer.

Räddningen blev att fokusera på jobbet.
– Jag hade förmodligen tagit ännu mer droger om jag inte jobbat som en galning.

Cara Jocelyn Delevingne
Född: 12 augusti 1992.
Bor: London, England.
Civilstånd: Tillsammans med S:t Vincent.
Gör: Modell och skådespelerska.

Läs mer om Cara Delevingne:
Sommarens hetaste biopremiärer 2016
Så mycket tjänar Cara Delevingne på Instagram
Taylor Swift hade prisutdelning för sitt squad

Tyler Posey

”Så fort jag får tid över blir jag ledsen”
Tyler Posey psykisk ohälsa
Efter att ha kämpat mot cancern i fyra år gick Tyler Poseys mamma, Cyndi Teresa Garcia, bort för lite mer än ett år sedan. Bara några månader innan dess bröt han och ex-flickvännen Seana Gorlick deras förlovning efter att ha varit tillsammans i över tio år. Det har verkligen varit en tuff tid för Teen Wolfstjärnan.

– Det har varit det svåraste året i mitt liv, säger Tyler till People.
– Jag kan inte förstå att jag har en ex-fästmö. Jag saknar henne fortfarande.

Tyler stod sin mamma väldigt nära och hon både hemundervisade honom och var hans manager under hans unga år i branschen.
– Hon var min bästa vän, hon var limmet som höll ihop hela familjen.

Lider av depression
Efter den tragiska händelsen är Tyler fortfarande nära sin pappa John och bror Jesse. Samtidigt är det inte som det var förut.
– Jag har förlorat min känsla för familjen.

Sorgen tog hårt på honom och han har lidit av depression efter det.
– Så fort jag får för mycket tid över blir jag ledsen. Att hålla mig sysselsatt håller mig frisk. Jag ger allt i min karriär.
Det senaste året har verkligen förändrat Tyler.

– Jag gillar den jag har blivit. Efter allt jag har gått igenom har jag insett att jag kan göra allt som jag sätter mig in i. Och jag vill göra allt.

Tyler Garcia Posey
Född: 18 oktober 1991.
Bor: Los Angeles, USA.
Civilstånd: Singel.
Aktuell: Som Scott McCall i Teen wolf.

Läs även:
Allt vi vet om Teen Wolf säsong sex hittills
Teen Wolf-stjärnan kom ut som homosexuell
Här är Tyler Poseys nya låt

Troian Bellisario

”Jag är inte som andra tjejer”
troian bellisario psykisk ohälsa

I Pretty little liars spelar Troian Bellisario en ambitiös tjej med hög prestationsångest, något som hon själv alltid har haft. I mellanstadiet utvecklades det till ett självskadebeteende.

– Jag kunde strunta i att äta och vara med mina kompisar om jag inte gjorde bra ifrån mig i skolan. Jag tror att jag skapade ett sjukt system av maktfördelning för att få ordning i mitt liv, säger Troian till Seventeen.

Men det var inte många som såg vad Troian hade för sig.
– Jag kände en sorg och jag tänkte om folk visste vad som egentligen pågick inom mig så skulle de inte vilja umgås med mig. Så jag försökte vara lättsam och rolig, men jag blev fångad i min självskada.

Hitta sig själv
Även under inspelningen av PLL har Troian kämpat mot sin ångest och sina självskadetankar.
– Jag tittar mig omkring och ser Lucy Hale, Shay Mitchell och Ashley Benson och undrar varför jag ens är med i den här serien. Jag är inte som andra tjejer, jag klär mig inte som dem och jag vet inte hur jag fixar mitt hår.

Just utanförskapet har varit en genomgående känsla genom Troians liv och det faktum att hon är så olik karaktärerna i PLL hjälper inte direkt.
– Så fort jag kliver av inspelningen försöker jag hitta tillbaka till mig själv. Jag applicerar svart kajal och sätter på mig mina slitna jeans. Att klä mig som mig själv hjälper.

Hon fortsätter:
– Så fort jag mår dåligt brukar jag titta mig omkring och se hur rikt mitt liv är. Jag är älskad av så många människor och jag har ett fantastiskt jobb. Jag vet att jag är lyckligt lottad, jag är en lycklig människa, säger hon.

Troian Avery Bellisario
Född: 28 oktober 1985.
Bor: Los Angeles, USA.
Civilstånd: Fästmannen Patrick J. Adams.
Aktuell: Som Spencer Hastings i Pretty little liars.

Läs mer om Pretty little liars:
Se senaste trailern för Pretty little liars säsong 7
Det blir bröllop i Pretty little liars säsong 7
Fyra spännande teorier om Pretty little liars säsong 7

Annons
Annons


AnnonsLaddar