Zara-Larsson-pluggtips

Zara Larsson: "Så får du självförtroende när du ska tala inför andra"

Zara Larsson är inspirerande på många sätt. Här är hennes bästa tips på hur du får självförtroende när du ska prata inför andra!

Zara Larsson har precis släppt sitt nya album So good och det toppar listorna världen över. En av nackdelarna med att vara artist är att det kan vara svårt att hänga med i skolan. För Zara var det inte självklart att läsa på gymnasiet, men tillslut bestämde hon sig för att göra det ändå.

– Jag vill inte vara den enda av mina kompisar som inte gått gymnasiet. Om det skulle bli så att jag inte blir artist och vill bli veterinär eller psykolog då har jag ju ändå gymnasieutbildning, säger Zara i en video med My Academy.

Men att hinna med studierna mellan spelningar och konserter var inte lätt. Därför bestämde hon sig för att läsa in gymnasiet på distans med hjälp av en studiecoach.

Zaras mål är att ta studenten under 2017 och under alla hennes resor har hennes studiecoach Hugo varit med. Tillsammans har de jobbat fram ett sätt att för henne att hitta motivation och självförtroende. Något som många tycker är jobbigt i skolan är att prata inför andra. Här är Zaras bästa tips på hur du skaffar ett bättre självförtroende när du ska göra det!

1. Prata inför grupp – ofta

Försök att utmana dig att berätta saker inför en grupp och hålla föredrag så ofta du kan. Till slut får du in en rutin som tar bort mycket av nervositeten.

2. Öva på din presentation

Ju mer du övar dig desto bättre blir det. Det handlar om att bygga upp ditt självförtroende. Håll din presentation för mamma, pappa eller en kompis. Då kan du tappa bort dig och ända hitta tillbaka snabbt – för du vet ju vad du pratar om.

3. Låt ingen trycka ner dig!

Zaras studiecoach Hugo säger i filmen: ”Make your haters be your motivators.” Det vill säga, ibland kan taskiga människor få dig att prestera bättre eftersom du sätter på ett fighting mood och bara levererar.

Läs mer:
FRIDA recenserar Zara Larssons album So Good
Zara Larsson släpper klädkollektion med H&M
Här uppträder Zara Larsson i Sverige i sommar

Foto: IBL