Zara Larsson om sin svåra PMDS: ”Förstör mig”

Zara Larsson om sin svåra PMDS: ”Förstör mig”

Zara Larsson öppnar nu upp sig om sjukdomen PMDS som hon lever med. ”Den förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor”, skriver Zara när hon delar en bild av sig själv i tårar.

Zara Larsson, 21, slog igenom i Talang som 10-åring och idag är hon en världsartist. Snart ska hon ut på turné med ingen mindre än Ed Sheeran. Hon gör inte bara framgång efter framgång, hon är också den som sätter ner foten och höjer rösten när hon tycker något är fel. Och hon hymlar inte om att livet inte alltid är en dans på rosor.

Nu har hon delat en bild av sig själv i tårar på sin Instagram story, där hon berättar ärligt om sin tuffa sjukdom. Hon lider av PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom, vilket innebär både psykiska och fysiska besvär i samband med mensen.

”I mitt vardagliga liv (inte dagarna innan min mens) är jag en glad tjej, men min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag kan inte ens stå upp en sekund innan jag bäddar ner mig som en burrito i sängen på grund av ångest. Men förhoppningsvis får jag medicin utskriven snart”, skriver hon och fortsätter:

”Jag blir så känslig och ledsen. Så så så ledsen. Det känns som att alla attackerar mig.”

Zara Larsson PMDS

Tar en paus

Zara, som i vanliga fall inte backar trots att hon möter motstånd, förklarar att hon i stunder som dessa till och med raderar inlägg på Twitter. Tanken bakom att hon delar med sig av det tuffa hon går igenom är för att hon visa andra att det är okej att visa sig sårbar.

”I vanliga fall kan jag klara av det, men jag ser inte ljuset i tunneln dessa dagar och det är löjlig att jag tvingas gå igenom detta varje månad. Jag postar detta för att ni ska förstå att det är okej att gråta och vara ärlig med hur man känner.”

Hon avslutar med att berätta för sina fans att hon kommer att ta en paus från sina sociala medier i ett par dagar, att hon kommer tillbaka när hon känner sig som sig själv igen.

Läs mer:

Nu avslöjar Zara Larsson hur mycket pengar hon faktiskt tjänar

Zara Larsson åker på turné med Ed Sheeran: ”Jag är så exalterad”

Allt du behöver veta om din menscykel – så funkar det

Foto: TT