Lucas Simonsson skoterolycka

Youtubern Lucas Simonsson i elscooterolycka: "Var försiktiga"

Elscooterturen slutade med elva stygn och ett sjukhusbesök för komikern Lucas Simonsson. Nu uppmanar han alla elscooteråkare att vara extra försiktiga i trafiken.

Det var under söndagen som Youtube-stjärnan Lucas Simonsson, 27, delade en bildserie på sitt sönderslagna ansikte på Instagram. Han hade åkt elscooter och hade problem med bromsarna och gasen. Plötsligt hade allt blivit svart för honom och Lucas vaknade av att en främling ringde ambulansen.

”Hade kanske inte levt idag”

Lucas fördes till sjukhus och fick sy elva stygn – sju i pannan och fyra i örat.

”Som vuxen är det väldigt lätt att tänka: ’Jag behöver ingen hjälm för att åka spark, det går så långsamt’. MEN en sådan sparkcykel kan gå upp till 35 km/h i nerförsbacke och då kan man skada sig rejält ifall man ramlar”, skriver han på Instagram.

Nu varnar han alla elscooteråkare att vara extra försiktiga.

”En liten uppmaning bara: Var försiktiga när ni kör dessa. Håll er på cykelbanan, kör inte dessa när ni har druckit och framförallt ha alltid hjälm på er. Hade jag haft otur kanske jag inte hade levt idag. Hoppas att alla tar åt sig där ute och tar hand om varandra. Livet är för kort för att slängas bort på en sparkcykel.”

Efter olyckan har både fans och andra kändisar skickat fina hälsningar till Lucas Simonssons.

”Krya på dig! Så himla bra att du skriver om det!!!” kommenterar Ellen Bergström.

”Men gud! Krya!! Och ja, håller med dig! Samt: släng dom inte bara på marken när du är klar – flera blinda som ramlat och slagit sig med pga att folk bara lägger dom överallt ?❤️” skriver bloggaren Angelica Blick.

Lucas bekräftar att han mår bra igen och att vi snart kommer att få se honom i sin välkända peruk igen.

Läs mer:

Hart Denton efter bilolyckan: ”Livet känns annorlunda”

12 anledningar till att Therese Lindgren inspirerar oss varje dag

Test: Välj en outfit och få reda på vilken youtuber du är mest lik

Foto: Lucas Simonsson