Gultuben

Youtube-galan Guldtuben 2019 ställs in – vi vet varför

Sveriges största Youtube-gala, Guldtuben, ställs in och tar en paus till nästa år. Det meddelar Splay One, som ligger bakom festen.

Bara några veckor innan Guldtubengalan 2019 ska äga rum meddelar grundarna och organisatörerna, Splay One, att eventet ställs in. Istället satsar de på en revansch till år 2020.

– Det känns såklart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år, säger Anna Hammerlid, VD på Splay One.

Startades 2014

Guldtuben grundades år 2014 av Youtube-nätverket Splay One och har ända sedan dess varit en årlig fest för att hylla svenska Youtube-stjärnor.

Youtubegalan Guldtuben

Guldtuben är tillbaka år 2020.

Förra året direktsändes galan på SVT från Annexet i Stockholm. Men i år fick Splay One inte ekonomin att gå ihop. Istället har de förlorat jättemycket pengar på det.

– Det har inte funnits en ekonomisk vinning i projektet utan framför allt Splay One, och partners till oss, har stått för de investeringar som krävs för att genomföra galan.

Splay Ones VD Anna Hammerlid förklarar att galan har vuxit sig stor under kort tid och att organisationen inte hängt med utvecklingen. Galan kommer istället ta en paus för att satsa på en ny organisation som kan ta Gultuben till en ny nivå till 2020.

Läs mer:

Test: Välj en outfit och få reda på vilken youtuber du är mest lik

Youtubers kritiserade Guldtuben 2018 – efter att nomineringarna släppts

Throwback: Så såg Youtube-stjärnorna ut då och nu

Foto: TT