Nadja Holm vinner Idol 2020

TT

Woho! Nadja Holm vinner Idol 2020

Efter en spännande idolfinal står det nu klart att Nadja Holm från Piteå kammat hem titeln som vinnare av Idol Sverige 2020. Grattis bästa Nadja!
Här är alla idol-vinnare genom tiderna - minns du dem?
Slå på ljud

Vilket speciellt idolår det har varit – och vilken historisk final! För första gången sedan 2014 är det en tjej som vinner Idol 2020. Konfetti sprutar och publiken hemma i tv-sofforna jublar när Pär Lernström utropar Nadja Holm som årets vinnare.

– Det känns så bra. Jag tror jag kan hålla tillbaka tårarna, säger hon strax innan hon tar plats på scenen för att sjunga vinnarlåten.

– Hon är så värd detta!, utropar Paulina som tog andraplatsen.

Nadja och Paulina i Idol 2020
TT

Så var idolfinalen 2020

På grund av den rådande coronapandemin kunde den stora finalen inte hållas i Globen i Stockholm. Istället arrangerades tävlingen i Idol-studion i Spånga där fredagsfinalerna har ägt rum. Trots den speciella situationen lyckades programmet bjuda på en riktig finalshow!

Under kvällens gång fick vi se Nadja och Paulina framföra tre låtar var. Den första låten de sjöng var på temat “Da Capo”, vilket betyder att något spelas en gång till. Idolerna hade alltså valt ut en låt som de framfört tidigare i säsongen.

Den andra låten var på temat “Eget val”. Finalisterna hade alltså själva fått välja ut en låt som skulle visa publiken vad de gick för. Och sist men inte minst fick vi höra både Nadja och Paulina sjunga vinnarlåten (Better Get) Used to me, som nu är Nadjas. Utöver att få släppa vinnarlåten som sig egen får hon dessutom ett skivkontrakt på världens mäktigaste skivbolag, Universal.

Under finalkvällen gästade superstjärnorna Zara Larsson som uppträdde på plats och Shawn Mendes som sjöng på länk från Los Angeles, USA.

Se Paulinas och Nadjas idol-auditions här

En hel höst har vi fått följa idolernas resa, från nykomlingar till fullfjädrade artister. Minns du Nadjas och Paulinas första Idol-auditions? Så här såg det ut då!

Läs mer:

Test: Välj en outfit och se vem i Idol 2020 du är

Allt du vill veta om Paulina Pancenkov i Idol 2020

7 saker du inte visste om Nadja Holm i Idol 2020

Foto: TT