Vinterparadisen vi alla vill besöka

Vinterparadisen vi alla vill besöka

Älskar du snö och kyla? Kanske önskar du också att vintersäsongen vore längre? I så fall måste du spana in de här vinterparadisen!

1. Saariselkä, Finland

Saariselkä är en populär turistort – speciellt hotellet ovan där du kan bo i en igloo. Förutom norrskenet kan du uppleva midnattssolen under kvällen. Under dagarna kan du åka hundspann, vandra med renar eller njuta av värmen från bastun.

2. Jukkasjärvi, Kiruna

Jukkasjärvi är mest känt för sitt ishotell, men du kan även passa på att uppleva den samiska kulturen. Samerna har marknader där de ställer ut konst, hantverk och bjuder på traditionell mat.

3. Harads, Boden

Harads har inte bara en vacker natur, utan även ett coolt hotell där du kan bo i trädtopparna. Väl där kan du göra alla möjliga aktiviteter som att fiska, plocka svamp och åka skridskor. Varför inte utmana dig själv med en zipline-tur?

4. Reykjavik, Island

Reykjavik har ett sällsynt klimat, med flera olika unika aktiviteter. Du kan uppleva glaciärer, bada i varma källor, se vilda sälar och valar eller rida islandshästar.

5. Blue Lagoon, Island

Blue Lagoon anses i dag vara ett av världens underverk. Det var först i slutet av 70-talet som människor började bada i den varma källan och insåg att vattnet renade deras hy. Sedan dess har Blue Lagoon utvecklats till en SPA-anläggning som har blivit Islands främsta turistattraktion.

6. Quebec, Kanada

Det ena året är inte det andra likt, i alla fall när det gäller ishotellet i Quebec. Det byggs nämligen upp på nytt varje år, med olika designers och arkitekter. Men att besöka ishotellet är inte det enda du kan göra i staden. Det finns massor av aktiviteter att testa på, som att åka pulka eller hundspann, se vilda valar eller njuta av SPA-behandlingar.

Läs mer!
Test: Välj din perfekta sommaroutfit och få reda på vart du borde resa
Kändisarna på vintersemester – se bilderna här
12 mysiga dejter att uppleva i vinter

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL