Vilka är High 15 i Melodifestivalen 2019

Vilka är High 15 som uppträder i Melodifestivalen 2019?

Hur gamla är High 15 och var kommer de ifrån?

High 15 består av medlemmarna Amie Parfitt, Alva Lindgren, Lleucu Young, Tiana Salmon. Tillsammans gör de debut i Melodifestivalen 2019 med låten Drink up no drama. Låten handlar om att leva i nuet och ha kul, enligt gruppen själv.

De är mellan 15–16 år och kommer från olika delar av Sverige. Beddinge, Sundsvall, finska Hago och Stockholm. De träffades via artistutbildningen Stage Academy Camp och bildade ett band trots de geografiska avståndet.

De var också med i TV4:s ”Talang” 2017 där de tog sig till hela vägen till semifinal.

I en tidigare intervju med FRIDA har tjejerna berättat hur namnet kom till. ”Vi tänkte på att vi ville göra en high five, men eftersom vi är fler än två så lade vi till en siffra. Då blev det High 15, berättar de i videon”.

 

I samma intervju beskriver de sin musikstil som pop och rnb och att deras största inspirationskällor är andra powerfyllda tjejband som Destinys Child och Spice Girls.

 

Målet är att bli världsartister och influera med nya trender.

High 15 tar sin roll som förebilder på största allvar och menar att de behöver må bra själva för att inspirera andra till att göra det. Att inte ta åt sig av andras åsikter, säga till sig själv att du duger och inte ta skit är viktiga motton menar de. ”Man kan ju inte älskas av alla ändå”, säger de.

Läs också:

Vilka är med i melodifestivalen 2019? Här är alla deltagare

 

Bild: SVT