vem-skot-hiram-riverdale-sasong-3

Vem sköt Hiram? Fem personer i Riverdale vi tror kan vara skyldiga

Vem sköt Hiram i det senaste avsnittet av Riverdale? Här är fem teorier.

I senaste avsnittet av Riverdale fick vi inte bara veta vem som gömt sig under The Gargoyle King-masken utan vi fick också se Hiram Lodge bli skjuten och hamna på sjukhus.

Även om många nog hoppades på att det var det sista vi skulle få se av Hiram, så blev så inte fallet. Istället hamnade han på sjukhus och det verkar som att han kommer att överleva. Den stora frågan är dock, vem sköt honom? Här är fem teorier.

Archie-Andrews-riverdale

Archie

Det är ingen tvekan om att Archie kommer vara den första alla misstänker för att ha skjutit Hiram. Alla vet att de båda hatar varandra och att Hiram förstört Archies liv. Archie drömde dessutom att han dödade Hiram samt har inget alibi för när det hände eftersom han lämnade skolan i panik. Det verkar också som att Veronica tror att det var Archie som gjorde det.

Hermonie-Lodge-riverdale

Hermonie

En annan huvudmisstänkt är definitivt Hirams fru Hermonie. Även om de under hela den här tiden har jobbat ihop så verkar hon nu ha fått nog, särskilt efter att Hiram bad henne göra Claudius till sheriff. Kanske såg Hermonie sin chans och bestämde sig för att försöka döda Hiram? Att hon sen valde FP som sheriff tyder ju på att hon i alla fall försöker byta sida.

fred-andrews-riverdale

Fred

Archies pappas Fred skulle också kunna vara den som sköt Hiram. Även han hatar honom och skulle göra allt för att skydda Archie. I början av förra avsnittet så hotade ju även Fred Hiram så han är definitivt misstänkt.

Reggie-mantle-riverdale

Reggie

Reggie och Veronica har kommit varandra närmare men så fort Archie kom tillbaka så avbröts det. Kanske försökte Reggie sätta dit Archie så att han kan få ha Veronica för sig själv? Reggie borde dock ha varit i skolan och gjort prov med de andra eleverna när Hiram sköts.

Mary-Andrews-riverdale

Mary

Hela Archies familj har blivit påverkad av vad Hiram har gjort och kanske har Archie mamma återvänt till Riverdale nu när hennes son är tillbaka. I sådana fall kan det definitivt vara hon som skjutit Hiram för att han ska låta Archie vara. Molly Ringwald, som spelar Mary, har också sagt att hon kommer tillbaka till Riverdale.

Läs mer:

Allt vi vet om Riverdales spin off-serie – Katy Keene

Fansens teori: Josie och Archie kan bli ett nytt par i Riverdale

Riverdale gör ännu ett musikalavsnitt – här är roll-listan

Foto: Netflix